Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ABLV Bank iesniedz FKTK pašlikvidācijas plāna projektu

ABLV Bank pirmdien iesniegusi Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK) bankas iesnieguma projektu par pašlikvidāciju. Likvidācijas pasākumu mērķis ir apmierināt visas klientu un kreditoru saistības pilnā – 100% apjomā, vēsta ABLV Bank.

Iesnieguma projektu sagatavoja bankas akcionāru sapulces ievēlētie likvidatori. Likvidatoru komandā strādā zvērināts advokāts un maksātnespējas administrators Elvijs Vēbers, nekustamā īpašuma un finanšu eksperts Andris Kovaļčuks, kā arī korporatīvo finanšu eksperts Arvīds Kostomārovs. Iesnieguma projektam pievienota informācija arī par ceturto likvidatora kandidātu, kurš vēl jāapstiprina akcionāru sapulcei.

Plānots, ka aktīvu kvalitātes novērtējuma, izmaksu kārtības izstrādē un tām sekojošām pārbaudēm procesa laikā tiks piesaistīts arī vismaz viens neatkarīgs starptautiskais auditors. 

Pašlikvidācijas plāna pasākumi paredz, ka likvidatoru komandas komitejas darbu uzraudzīs īpaši izveidota akcionāru pilnsapulces konsultatīvā komiteja. Tāpat visa informācija par likvidatoru pieņemtajiem lēmumiem regulāri tiks sniegta FKTK, kas turpina bankas darbības uzraudzību. 

Pašlikvidācijas plāns paredz vispirms nodrošināt ar noguldītāju garantiju fondu saistītās izmaksas. Noguldījumu izmaksa jau sākusies 3. martā, šim mērķim paredzot 480 miljonus eiro. Nākamā būtiskā saistību daļa ir fizisko personu un mazo un vidējo uzņēmumu noguldījumi. 

Saskaņā ar pašlikvidācijas plānu kreditoru saistības segs, veicot izmaksu vienu reizi ceturksnī, izmaksājot dotajā posmā pieejamos brīvos naudas līdzekļus, kas nav nepieciešami likvidācijas procesa turpināšanai. Plāna projekts paredz, ka pirmās izmaksas kreditoru prasījumu segšanai tiks uzsāktas 2018. gada 4. ceturksnī. 

Pēc kreditoru pieteikšanās perioda beigām likvidatori sagatavos kreditoru sarakstu, nosakot norēķināšanās kārtību ar kreditoriem saskaņā ar Kredītiestāžu likuma 191.- 195.pantā noteiktajām prasībām, balstoties uz dokumentiem, ko būs iesnieguši klienti. Saistības ar akcionāriem tiks segtas pēdējā izmaksu kārtā, vēsta ABLV Bank.

Top komentāri

Mākslinieks
M
Šausmas. Viens no lielajiem LV uzņēmumiem pašlikvidējas...Nu nekas, mēs visi varēsim priecāties, kad apmaksāsim bankai visus zaudējumus no LV budžeta. Jo- tiks pierādīta apmelošana par kukuļiem,- tiks pierādīts, ka ASV ziņojumā nav pierādījumu, - tiks pierādīta D.Reiznieces - Ozolas un finanšu ministrijas bezdarbība , un- tiks pierādīti FKTK meli. Vainīgi būsim mēs, kas sajūsmā spiedz par "Ziemeļkorejas atbalstītāju" atmaskošanu. Mazais skaudīgais latvietis kārtējo reizi samaksās par savu nespēju saprast situāciju. Soreiz paši vainīgi
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas