Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ABLV Bank līdzīpašnieks vērsies policijā pret Rimšēviču par apmelošanu

AB LV Bank līdzīpašnieks un bijušais valdes priekšsēdētājs Ernests Bernis vērsies policijā pret kukuļņemšanā aizdomās turēto Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču par apmelošanu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā 1 pret 1 sacīja Bernis.

"Kā jūs domājat, no kurienes radies [ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas institūcijas] FinCEN ziņojums? Nekonsultējoties ne ar vienu Latvijā? Grūti noticēt, ka šāds FinCEN ziņojums nokrita "pēkšņi no mēness"," vēršanos policijā skaidroja Bernis, paužot viedokli, ka FinCEN ziņojuma sagatavošanā bijušas konsultācijas ar Latvijas pārstāvjiem.

Bernim esot "pamatīgas aizdomas" par to, vai iespējamā ASV rīcība nav bijusi zināma kādām personām Latvijā, kas varētu būt gaidījuši iespēju pārņemt bankas likvidāciju. Aizdomas radījušas grūtības pašlikvidācijas plāna apstiprināšanas procesā.

Bernis intervijā arī sacīja, ka savulaik Rimšēvičs viņam devis mājienus par sadarbību, konkrētāk gan neprecizējot. Vienlaikus ABLV Bank līdzīpašnieks noliedza, ka mājieni bijuši par kukuļošanu.

Kā ziņots, ABLV Bank problēmas radās pēc FinCEN februāra vidū paziņotā, ka tā plāno noteikt sankcijas ABLV Bank par naudas atmazgāšanas shēmām, kas palīdzējušas Ziemeļkorejas kodolieroču programmai, kā arī nelegālām darbībām Azerbaidžānā, Krievijā un Ukrainā. FinCEN publiskotajā ziņojumā arī teikts, ka ABLV Bank vadība līdz 2017. gadam izmantojusi kukuļdošanu, lai ietekmētu amatpersonas Latvijā, cenšoties novērst pret to vērstas tiesiskas darbības un mazinātu draudus savām augsta riska darbībām.

Finanšu kapitāla un tirgus komisija otrdien atbalstīja ABLV Bank pašlikvidācijas plānu.

Rimšēvičs tiek turēts aizdomās kriminālprocesā pēc Krimināllikuma 320.panta 4.daļas par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā. Konkrētajā kriminālprocesā apsūdzētas divas personas - augsta Latvijas Bankas amatpersona un kāda fiziska persona, bet kukuļa apmērs ir vismaz 100 000 eiro. Privātpersona tiek turēta aizdomās par nozieguma atbalstīšanu.

KNAB paziņojis, ka šī krimināllieta nav saistīta ar kredītiestādēm, kas patlaban darbojas Latvijā, nedz ar ASV Finanšu ministrijas paziņojumiem par ABLV Bank darbību, nedz arī ar potenciālo tiesvedību starp Latvijas valsti un Norvik banku. Netieši noprotams, ka lieta varētu būt saistīta ar Trasta komercbanku, ko gan KNAB, gan Rimšēviča puse nedz noliedz, nedz apstiprina.

 

Top komentāri

j
izskatās ka lembja ieliktene nimfomāne- tulce 2017. gada rudenī ieradās ASV ar uzdevumu-apmelot un pēc tam organizēt
Neslāvs
N
Vai vēlme par 300 miljonu aktīviem pieprasīt no valsts 1 miljardu nav krāpniecība? Vai centieni sadarbībā ar krievu FSB vēlreiz sagraut Latvijas ekonomiku (Parex 2.0) nav pretvalstiskas darbības ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas