Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

airBaltic maijā plānot atvērt jaunu bāzi Tamperē

Latvijas nacionālā lidsabiedrība airBaltic 2022.gada maijā atvērs jaunu bāzi Tamperē, Somijā, aģentūru LETA informēja lidsabiedrībā.

airBaltic savienos Tamperi ar sešiem tiešajiem lidojumiem, kā arī turpinās veikt lidojumus uz Rīgu.

airBaltic izpilddirektors Martins Gauss norāda, ka, sperot soli ārpus Baltijas, lidsabiedrība veicina izaugsmi nākotnē un ātrāku atgriešanos pie peļņas. "Nākamgad mūsu flotei pievienosies astoņas jaunas lidmašīnas, un mēs piedāvāsim labāko savienojamību uz un no Rīgas, Tallinas, Viļņas, kā arī Tamperes. Tamperes reģionā dzīvo vairāk nekā 500 000 cilvēku, un mūsu dati liecina, ka pastāv pietiekams vietējais pieprasījums pēc gaisa ceļojumiem," pauž Gauss.

Somijas lidostu operatora Finavia izpilddirektora vietnieks un lidostu tīklu vecākais viceprezidents Jani Jolkonens norāda, ka Finavia jau vairākus gadus sadarbojas ar airBaltic, un šīs jaunās bāzes atvēršana paceļ sadarbību jaunā līmenī. "Tamperes-Pirkalas lidosta Finavia ir ļoti svarīga, un pēdējo gadu laikā mēs lidostas attīstībā esam investējuši gandrīz 20 miljonus eiro. Jaunā bāze nodrošinās iespēju airBaltic Eiropas maršrutiem piekļūt vietējiem biznesa un atpūtas ceļotājiem, kuri, kā mēs ceram, izmantos jaunos maršrutus," pauž Jolkonens.

Sākot no 2022.gada maija, airBaltic veiks tiešos lidojumus no Tamperes uz Oslo Norvēģijā un Kopenhāgenu Dānijā, Frankfurti un Minheni Vācijā, kā arī Malagu Spānijā un Rodas salu Grieķijā.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, savulaik, 2010.gadā airBaltic jau izveidoja bāzi Somijā, toreiz izvēloties Oulu. Tāpat airBaltic nodrošināja aviosatiksmi vairākos iekšzemes maršrutos Somijā.

Kā ziņots, airBaltic koncerna apgrozījums šogad pirmajā pusgadā bija 49,963 miljoni eiro, kas ir par 41,6% mazāk nekā pērn šajā periodā, savukārt koncerna zaudējumi samazinājās trīs reizes - līdz 61,515 miljoniem eiro.

Latvijas valstij pieder 96,14% balsstiesību airBaltic kapitālā, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam Aircraft Leasing 1 - 3,86%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas