Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

airBaltic otro gadu pēc kārtas saņems žurnāla Air Transport World tirgus līdera balvu

Latvijas nacionālā lidsabiedrība airBaltic otro gadu pēc kārtas saņems aviācijas nozares ikmēneša žurnāla Air Transport World tirgus līdera balvu, aģentūru LETA informēja airBaltic pārstāvji.

Balvu airBaltic saņems 26.martā Ņujorkā notiekošā ikgadējā 45.Aviācijas nozares balvas pasniegšanas ceremonijā. airBaltic būs pirmā lidsabiedrība, kas šo balvu saņēmusi divus gadus pēc kārtas.

Kompānijā atzīmēja, ka "Air Transport World Aviācijas nozares sasniegumu balva ir augstākais pagodinājums, ko aviokompānija vai persona var saņemt par izcilību gaisa transporta nozarē. "Tas ir nozīmīgs sasniegums - kļūt par pirmo lidsabiedrību, kas divus gadus pēc kārtas saņēmusi Air Transport World tirgus līdera balvu. Mēs turpinām pilnveidoties, un, palielinot lidojumu skaitu un uzlabojot efektivitāti, esam atkārtoti audzējuši mūsu tirgus daļu Baltijā," sacīja airBaltic izpilddirektors Martins Gauss.

Air Transport World Aviācijas nozares sasniegumu balva izveidota 1974.gadā. Šis apbalvojums tiek piešķirts privātpersonām un organizācijām, kas izcēlušās ar pirmšķirīgo veiktspēju, inovācijām un teicamu pakalpojumu sniegšanu. Air Transport World Tirgus līdera balva tiek piešķirta lidsabiedrībai, kas atšķiras no konkurentiem ģeogrāfiskā reģionā vai tirgus sektorā, vai kas radījusi, stimulējusi tirgu.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka airBaltic pagājušajā gadā pārvadājusi 4,1 miljonu pasažieru, kas ir par 17% vairāk nekā gadu iepriekš. airBaltic 2018.gadā veica 56 261 lidojumu, kas ir par 12% vairāk nekā 2017.gadā, bet vietu piepildījums lidmašīnās pērn bija 75%.

airBaltic koncerna kopējie ieņēmumi 2017.gadā bija 353,639 miljonu eiro apmērā, kas ir par 19,6% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt koncerna peļņa pieauga vairākkārt, sasniedzot 4,703 miljonus eiro.

airBaltic nodrošina lidojumus uz vairāk nekā 70 galamērķiem no Rīgas, Tallinas un Viļņas. Latvijas valstij pieder 80,05% airBaltic akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam Aircraft Leasing 1 - gandrīz 20% akciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas