Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Conexus par 16,742 miljoniem eiro atjaunos 30 urbumus Inčukalna pazemes gāzes krātuvē

Vienotais dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operators AS Conexus Baltic Grid (Conexus) par 16,742 miljoniem eiro atjaunos 30 urbumus Inčukalna pazemes gāzes krātuvē, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) informācija.

Conexus pārstāve Dace Baltābola aģentūrai LETA norādīja, ka uzņēmums iepirkuma rezultātā ir noslēdzis līgumu ar SIA Olimps par Inčukalna pazemes gāzes krātuves 30 urbumu atjaunošanas darbiem. 

Iepirkums norisinājies Inčukalna modernizācijas projektā, kura īstenošanai saņemts līdzfinansējums 50% apmērā no Eiropas Savienības (ES) Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta programmas (CEF). Jau 2019.gadā tika veikti vairāki iepirkumi un arī šogad ir plānota vairāku iepirkumu izsludināšana, lai vērienīgos modernizācijas darbus pabeigtu līdz 2025.gadam.

Līgums par 16 741 688 eiro ar Olimpu noslēgts 28.janvārī. 

Olimps reģistrēts 1991.gadā un tā pamatkapitāls ir divi miljoni eiro, liecina Firmas.lv informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2018.gadā bija 8,776 miljoni eiro, kas ir par 39,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa bija 7943 eiro, kas ir samazinājums 3,4 reizes. Olimps 80% daļu pieder SIA B.Holdings, kuras patiesais labuma guvējs ir Iļja Basins, bet 20% daļu Aleksandram Rižikovam. 

Conexus ir slēgta akciju sabiedrība. Kompānijas lielākais akcionārs ir Augstsprieguma tīkls (34,36%), kamēr Gazprom pieder 34,1%, bet Marguerite Gas - 29,06% akciju.

 

Top komentāri

Urbums
U
Vajag taču izgudrot iemeslu naudu pārpumpēt būvnieku mafijai
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas