Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Latvijas Pasta peļņu novirzīs uzņēmuma zaudējumu segšanai

Otrdien, 25. septembrī, valdībā nolēma valstij dividendēs izmaksājamo VAS Latvijas Pasts (LP) peļņas daļu par 2011. gadu noteikt nulle procentu apmērā no uzņēmuma tīrās peļņas. LP pērnā gadu peļņu izmantos iepriekšējo gadu zaudējumu segšanai, portālu Diena.lv informēja Satiksmes ministrijā.

LP iepriekšējo gadu finansiālie rezultāti – uz 2011. gada 31. decembri uzkrātie zaudējumi bija 24,4 miljonu latu apmērā, bet īstermiņa saistības pārsniedza apgrozāmos līdzekļus par 2,25 miljoniem latu.

Universālā pasta pakalpojuma (UP) zaudējumu kompensācijas fonds, par universālā pasta pakalpojuma saistību izpildes tīro izmaksu kompensēšanu, šobrīd nedarbojas. Taču saskaņā ar Pasta likuma pārejas noteikumu 13. punktu, MK līdz 2012. gada 31. decembrim jāizdod noteikumi par UP kompensācijas fonda darbības nodrošināšanu.

Nolemts, ka, sākot ar 2013. gada 1. janvāri LP sava darbība jāorganizē tā, lai uzņēmums spētu darboties pilnīgi brīva tirgus apstākļos, tādēļ LP 2011. gada pārskata gada peļņu 686 743 latu apmērā nepieciešams novirzīt iepriekšējo gadu zaudējumu segšanai. Līdz ar to saskaņā ar likuma "Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām" 3. panta trešo daļu un MK 2009. gada 15. decembra noteikumu Nr.1471 "Kārtība, kādā tiek noteikta un ieskaitīta valsts budžetā izmaksājamā peļņas daļa par valsts kapitāla izmantošanu" 5. punktu tiek noteikts, ka LP nav jāmaksā dividendes no tīrās peļņas par 2011. gadu.

Satiksmes ministrijai kā LP kapitāla daļu turētājai uzdots nodrošināt, ka 2011. gadā gūtā peļņa novirzāma LP iepriekšējo gadu zaudējumu segšanai un ilgtspējīgas attīstības un konkurētspējas saglabāšanas nodrošināšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas