Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvijas Valsts meži pērn izkopuši 39 800 hektāru jaunaudžu

AS Latvijas Valsts meži (LVM) apsaimniekotajos mežos pagājušajā gadā izkopti 39 800 hektāru jaunaudžu, tādējādi nodrošinot optimālus augšanas apstākļus konkrētai vietai piemērotajām koku sugām, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

No izkoptajām jaunaudzēm 13 600 hektāri ir egļu, 1400 hektāri priežu, 9600 hektāri bērza audžu un 4200 hektāri citu sugu audzes.

Saimnieciskajos mežos putnu ligzdošanas laikā no 1.aprīļa līdz 30.jūnijam jaunaudžu kopšana netiks veikta līdz desmit gadus vecās priežu un lapu koku audzēs un līdz 30 gadu vecās egļu audzēs, izņemot vietās, kur skuju koku augstums nepārsniedz 0,7 metrus, bet lapu koku augstums - vienu metru.

Pavasara un vasaras periodā jaunaudžu kopšanas darbi netiks veikti arī putnu aizsardzībai izveidotajos mikroliegumos un to buferzonās, īpaši aizsargājamās dabas teritorijās, ūdeņu un purvu aizsargjoslās.

Kā ziņots, katru gadu LVM atjauno aptuveni 20 000 hektāru meža un izkopj 40 000 hektāru jaunaudžu, tādējādi nodrošinot ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu.

Uzņēmumam pieder 1,62 miljoni hektāru apsaimniekotas valsts mežu zemes, tajā skaitā 1,59 miljoni hektāru meža zemes, no kuras 1,35 miljoni hektāru ir mežs. Kā dabas aizsardzības teritorijas tiek apsaimniekoti 0,32 miljoni hektāru jeb 20% no LVM valdījumā esošās zemes kopplatības. 100% uzņēmuma akciju pieder valstij, un to turētāja ir Zemkopības ministrija.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas