Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Latvijas Valsts meži pirks privātdetektīva pakalpojumus par teju 42 000 eiro

AS Latvijas Valsts meži (LVM) pirks detektīva pakalpojumus par 41 999 eiro, liecina ieraksts Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Tajā norādīts, ka iepirkuma konkursa iznākumā līgums par detektīvdarbības pakalpojumu sniegšanu LVM noslēgts ar Aigaru Boru.

Kā aģentūru LETA informēja uzņēmumā, pakalpojuma detaļas varētu attiekties uz nelegālu izciršanu valsts mežos. Lai gan šādus gadījumus izmeklē Valsts policija, tomēr dažkārt praksē tiekot piesaistīti arī detektīvi.

Kā ziņots, LVM apgrozījums pagājušajā gadā bija 261,55 miljoni eiro jeb par 5% mazāk salīdzinājumā ar 275,71 miljonu eiro 2014.gadā, bet peļņa samazinājusies par 21% - no 75,45 miljoniem eiro 2014.gadā līdz 59,30 miljoniem pērn.

LVM pieder 1,63 miljoni hektāru apsaimniekotas valsts mežu zemes, tajā skaitā 1,60 miljoni hektāru meža zemes, no kuras 1,41 miljons hektāru ir mežs. Kā dabas aizsardzības teritorijas tiek apsaimniekoti 0,32 miljoni hektāru jeb 20% no LVM valdījumā esošās zemes kopplatības. Galvenais uzņēmuma produkts ir kokmateriāli, katru gadu piedāvājot tirgū aptuveni piecus līdz septiņus miljonus kubikmetru koksnes. 100% uzņēmuma akciju pieder valstij, un to turētāja ir Zemkopības ministrija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas