Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Latvijas Valsts mežu prezidenta jaunā alga - 8800 latu

AS Latvijas Valsts meži (LVM) prezidenta un valdes priekšsēdētāja Roberta Strīpnieka alga līdzšinējo 2800 latu vietā sasniegusi 8800 latus mēnesī, informēja Zemkopības ministrijas pārstāve Dagnija Muceniece.

Nākamajā nedēļā tiks sasaukta atkārtota LVM akcionāru ārkārtas sapulce atalgojuma vērtēšanai, paskaidroja Muceniece.

Kā ziņots, LVM akcionāru sapulce 2012.gada 21.decembrī akceptēja, ka valdes locekļiem tiek palielināts atalgojums, savukārt zemkopības ministre Laimdota Straujuma izdevusi rīkojumu sasaukt atkārtotu akcionāru sanāksmi, kurā atalgojums varētu tiktu pārvērtēts.

Kā jau vēstīts, valsts uzņēmumi ar apgrozījumu, kas pārsniedz 40 miljonus latu, izmanto iespēju no šā gada paaugstināt valdes locekļu atalgojumu. Šo iespēju izmantojušas kapitālsabiedrības Latvijas Dzelzceļš, Latvenergo, kā arī LVM.

"Līdzīgi kā citos Baltijas reģiona uzņēmumos, kas darbojas augstas konkurences apstākļos un pieprasa tikpat augstu kompetenci, piesaistot vadošos speciālistus, LVM akcionāru sapulce nolēma noteikt mēnešalgu valdes priekšsēdētājam par prezidenta amata pienākumu izpildi atbilstoši amata aprakstam - 6000 latu. Par valdes priekšsēdētāja amata pildīšanu Strīpnieks saņem 2800 latu - tāds bija viņa iepriekšējais algas kopējais apmērs," norādīja ZM pārstāve.

Mēnešalga tika noteikta atbilstoši pētījumam "Organizāciju vadītāju un vadības komandas locekļu atalgojuma pētījums Latvija, 2012" (SIA Fontes vadības konsultācijas) un proporcionāli katra konkrētā valdes locekļa ieguldījumam LVM.

Latvijas Radio iepriekš ziņoja, ka LVM akcionāru sapulce 21.decembrī nolēmusi noteikt mēnešalgu Strīpniekam par prezidenta amata pienākumu izpildi atbilstoši amata aprakstam 6000 latu apmērā, valdes loceklim Gintam Bumbierim par finanšu viceprezidenta amata pienākumu izpildi - 3983 latu apmērā, valdes loceklim Arnim Melnim par direktora amata pienākumu izpildi - 4569 latu apmērā un valdes loceklis Edvīns Zakovics pilda direktora vietnieka amata pienākumus, saņemot mēnešalgu 3461 lata apmērā.

Kā liecina amatpersonas deklarācijas dati, LVM valdes priekšsēdētājs 2011.gadā algā saņēmis 37 225 latus.

Tāpat viņš guvis ienākumus no LVM apdrošināšanas iemaksām - kopumā 2529 latus. Strīpnieks veidojis skaidras naudas uzkrājumus trijās bankās kopumā par 1500 latiem un 4800 eiro (3373 latu), kā arī bezskaidras naudas uzkrājumus 26 310 latu apmērā.

Strīpnieks arī deklarējis 260 241 eiro (182 897 latu) parādsaistības.

LVM vadītajam pieder dzīvoklis Rīgā un dzīvojamā māja Babītes novadā, kā arī 2003.gada izlaiduma motocikls Yamaha VMax 1200.

LVM valdes priekšsēdētāja amatu Strīpnieks ieņem kopš akciju sabiedrības izveides 1999.gadā, kad attiecīgo rīkojumu parakstīja toreizējais zemkopības ministrs Aigars Kalvītis (TP). Pirms iecelšanas amatā Strīpnieks bija Latvijas meža nozares valsts pārvaldes institucionālās uzbūves optimizācijas projekta direktors.

LVM patlaban pieder aptuveni 1,6 miljoni hektāru apsaimniekotas valsts mežu zemes. LVM apgrozījums 2011.gadā bija 214,72 miljoni latu - par 0,6% mazāk nekā 2010.gadā, kad uzņēmums apgrozīja 215,96 miljonus latu. LVM peļņa 2011.gadā sarukusi par 34,9% - līdz 50,98 miljoniem latu salīdzinājumā ar 78,31 miljonu 2010.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas