Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

LDz bez loģiska skaidrojuma izpludinājis 800 000 eiro caur reāli nestrādājošu uzņēmumu

Latvijas dzelzceļš (LDz) bez loģiska skaidrojuma izpludinājis 800 000 eiro caur reāli nestrādājošu viena cilvēka uzņēmumu, vēsta TV3 raidījums Nekā personīga.

Naudas pārvedumi notikuši saistībā ar militārajiem projektiem. Lai caur atsevišķām Latvijas dzelzceļa stacijām varētu pārvadāt NATO sabiedroto militāro tehniku, bija jāpārveido dzelzceļa platformas. Valdība 2016.gada septembrī uzdeva LDz pārbūvēt vairākas vecās padomju laika platformas NATO smagās tehnikas vajadzībām.

Pagājušā gada novembrī svinīgi atklāja pārbūvēto Garkalnes dzelzceļa staciju, kurā smagā militārā tehnika tagad var pati uzbraukt un nobraukt no dzelzceļa platformām. Stacijas pielāgošana militārām vajadzībām izmaksāja 1,8 miljonus eiro.

LDz projekta īstenošanu uzticējis meitasuzņēmumam. 2017.gada vasarā noslēgts līgums starp LDz Cargo un Rīgas vagonbūves uzņēmumu Baltija (RVU Baltija) liecinot, ka sākotnēji paredzētā summa par darbiem bijusi 620 000 eiro. RVU Baltija gan no LDz Cargo kopumā saņēmusi gandrīz 800 000 eiro.

Raidījums uzsver, ka nav skaidra darījuma lietderība, jo RVU Baltija Daugavpilī nekādu reālu darbību neveicot un tās vienīgais darbinieks esot vadītājs Guntis Innuss. Arī militārās tehnikas pārvadāšanai domāto platformu modernizācijas projektu radījis no malas piesaistīts konstruktors, bet visus tehniskos darbus īstenojis cits LDz uzņēmums - LDz ritošā sastāva serviss (RSS) pats savā teritorijā, nevis RVU Baltija, kas tam par darbu samaksājis 360 000 eiro.

LDz loģistika valdes priekšsēdētājs Gundars Ābols skaidrojis, ka RVU Baltija tobrīd bijis RSS piederošs meitas uzņēmums, kuram bijusi vagonbūvniecības pieredze, tāpēc tieši tam uzticēts uzdevums. Uz norādi, ka reāli darbi notikuši RSS, Ābols apgalvojis, ka visa projekta uzraudzība un tālākās sarunas ar projektētāju tomēr bijusi RVU Baltija atbildība.

Top komentāri

Nejēga
N
Kam pieder LDz, kas atbild par LDZ darbu? Kurš uzņemsies atbildību par izdarīto noziegumu?
Manuprāt
M
Magonis labi ir atstrādājis shēmas. Vēl tagad darbojas un jaunie "godīgie" šefi tās, labprāt, izmanto. Latvija rullē !
prokurors Vioriks
p
He he he
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas