Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Liepājas metalurga īpašnieki cer līdz gada beigām sākt ražošanu

Patlaban joprojām nav beigusies maksātnespējīgās AS Liepājas metalurgs (LM) pārņemšana, tomēr jaunie īpašnieki KVV Group cer līdz gada beigām atsākt ražošanu, preses konferencē sacīja KVV Group līdzīpašnieks Jevgeņijs Kazmins.

"Darījums ir ļoti komplicēts, un tas nevar notikt vienas dienas laikā, taču nekādu grūtību rūpnīcas pārņemšanā nav," uzsvēra Kazmins. "Tiklīdz visa nepieciešamā dokumentācija tiks sakārtota, uzreiz esam gatavi sākt darbu, lai trīs nedēļas vēlāk saņemtu pirmās tonnas gatavās produkcijas."

LM jaunie īpašnieki ceturtdien Liepājā tikušies arī ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, kurš apliecinājis savu atbalstu rūpnīcas darbības atjaunošanā un noieta tirgu atgūšanā, sacīja Kazmins.

"Metalurģijas tirgū ir liela konkurence, un bez valdības atbalsta tos atgūt būtu ļoti grūti, taču gan valsts, gan pašvaldības augstākās amatpersonas ir ļoti ieinteresētas un viņu atbalsts ir jūtams," sacīja Kazmins, norādot, ka arī KVV Group komandai ir liela pieredze, lai izcīnītu vietu noieta tirgos.

Uzņēmuma pārstāvis Igors Kovaļenko informēja, ka pēc ražošanas atsākšanas LM tiks nodarbināti 1200 līdz 1400 cilvēku un algas plānots maksāt atbilstoši 2012.gadā rūpnīcā maksātajām algām.

Darbinieki tiks pieņemti vairākos posmos, taču patlaban nekas neliecina par to, ka rūpnīcai varētu rasties problēmas ar personālu, sacīja Kovaļenko. Rūpnīcas jaunie īpašnieki plāno veikt pārrunas par speciālistu piesaisti arī ar Rīgas Tehnisko universitāti un institūtu Doņeckā, kur tiek sagatavoti metalurģijas speciālisti.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas