Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Maxima un Tirdzniecības darbinieku arodbiedrība uzsāk sarunas par darba koplīgumu

Maxima Latvija un Latvijas Tirdzniecības darbinieku arodbiedrības (LTDA) pārstāvji uzsākuši sarunas par darba koplīguma projekta izstrādāšanas un apspriešanas kārtību, kā arī parakstīja nodomu protokolu par sociālās partnerības pamatprincipiem – sociāli atbildīgu uzņēmējdarbību, tiesiski sakārtotām darba attiecībām un drošu darba vidi, portālam Diena.lv pavēstīja Maxima Latvija Komunikācijas vadītājs Jānis Beseris.

Abu pušu pārstāvju tikšanās laikā tika apspriesta darba koplīguma projekta struktūra, noteikti atbildīgie par tā sadaļu izstrādāšanu un priekšlikumu sagatavošanas termiņi. 

Maxima Latvija jau veikusi pirmos uzlabojumus - palielinātas stundas tarifa likmes veikalu un to ražošanas cehu darbiniekiem, vienkāršota darba samaksas sistēma un tiek uzlaboti darba apstākļi. 

Arodbiedrību iepriecina tas, ka beidzot tika salauzts mīts, ka Maxima darbinieki ir "par" arodbiedrību, bet darba devējs - "pret".  

Nodomu protokols par sociālās partnerības pamatprincipiem paredz aktīvu darbu pie darba koplīguma noslēgšanas, lai uzturētu ilglaicīgas un stabilas partnerības attiecības starp uzņēmumu un LTDA un kopīgi strādātu pie darbinieku darba apstākļu pilnveidošanas. Nodomu protokols darbosies līdz darba koplīguma parakstīšanas brīdim.

Darba koplīgumā puses vienosies par noteikumiem, kas regulē darba tiesisko attiecību saturu, it īpaši darba samaksas politikas, darba laika un darba aizsardzības organizāciju, darba tiesisko attiecību nodibināšanu un izbeigšanu, darbinieku kvalifikācijas paaugstināšanu, ka arī darba kartības, sociālās aizsardzības un citus ar darba tiesiskajām attiecībām saistītus  jautājumus.

Sarunā piedalījās Maxima Latvija tirdzniecības un personāla struktūrvienību pārstāvji, LTDA vadība un Maxima Latvija arodkomitejas locekļi – dažādu profesiju veikalu darbinieki. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas