Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

MFD veselības grupa turpina nodrošināt laboratoriskos izmeklējumus

MFD veselības grupas laboratorijās valsts finansētos laboratoriskos izmeklējumus turpina pilnā apjomā un bez ierobežojumiem, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Arī tad, ja valsts apmaksāto pakalpojumu kvotas tiek pārpildītas, "MFD veselības grupa" turpinot nodrošināt laboratoriskos izmeklējumus visiem pacientiem.

"MFD veselības grupā" darbojas 18 laboratorijas, no tām 16 - Rīgā, bet pa vienai Bauskā un Dobelē. Uzņēmums SIA "Dziedniecība", kam pieder "MFD veselības grupas" laboratorijas, ir ceturtais lielākais Latvijā ambulatorās medicīniskās palīdzības nozarē.

Kā ziņots, valsts finansējuma trūkuma dēļ "Centrālā laboratorija" ir paziņojusi, ka turpmāk analīzes veiks par maksu vai pēc izstāvēšanas kvotu rindā. Valsts parāds uzņēmumam par sniegtajiem pakalpojumiem iedzīvotājiem 2023.gadā sasniedzot vairāk nekā 5 miljonus eiro. Arī "E.Gulbja laboratorija" no valsts neesot saņēmusi ap 2,8 miljonus eiro, tāpēc sagaida konstruktīvu problēmas risinājumu.

Veselības ministrija iepriekš vēstīja, ka pēdējos gados laboratoriju sniegto pakalpojumu apjoms ik gadu pieaug un tādējādi pārsniedz līgumos noteikto finansējumu. Veidojas tā saucamās pārstrādes, kad valsts apmaksāto izmeklējumu apjoms pārsniedz iepriekš plānoto un laboratorijas laikus nesaņem samaksu, kā arī pastāv risks, ka apmaksa netiek saņemta vispār, vai tiek saņemta samazinātā apjomā par pacientiem sniegtajiem pakalpojumiem, kuru nepieciešamību noteikuši ģimenes ārsti un ārsti speciālisti.

Lai nodrošinātu laboratorisko izmeklējumu izdevumu segšanu par 2023.gada pirmajā pusgadā faktiski sniegtajiem pakalpojumiem, kas pārsniedza līgumos ar pakalpojuma sniedzējiem iekļauto apjomu, valdība 12.septembrī atbalstīja 11,2 miljonu eiro piešķiršanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas