Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Novatours atsāk ceļojumus uz Ēģipti no Rīgas

Valdībai atceļot aizliegumu starptautiskajiem pasažieru gaisa pārvadājumiem caur lidostām uz/no trešajām valstīm, tūroperators Novatours atsāk ceļojumu organizēšanu uz Ēģiptes kūrortiem no Rīgas, aģentūru LETA informēja tūroperatora pārstāvji.

Tūroperators no 27.marta piedāvās Latvijas ceļotājiem doties uz Hurgadas kūrortiem un no 28.marta - uz Šarm Eš Šeihas kūrortiem.

Novatours vadītājs Leonīds Močeņovs skaidroja, ka Ēģipte, īpaši ziemas sezonā, tūroperatora klientu lokā vienmēr ir bijis pieprasīts ceļojumu galamērķis. "Laikā, kad no Latvijas turp doties netika ļauts, mūsu kolēģi Lietuvā un Igaunijā jau labu laiku ceļojumus uz Ēģipti organizēja. Latvijas tūristi labprāt izmantoja iespēju ceļot uz ārvalstīm no kaimiņvalstīm, neskatoties nedz uz papildus izdevumiem, nedz uz nepieciešamo papildu laiku šiem ceļojumiem. Tagad varēsim piedāvāt ceļojumus uz Ēģipti ar tiešiem lidojumiem no Rīgas," pauda Močeņovs.

Papildus tam Močeņovs norādīja, ka, atsaucoties uz Lietuvas un Igaunijas kolēģu sniegto informāciju, kā arī esot saziņā ar ārvalstu partneriem, ir secināms, ka drošības situācija Ēģiptē ir atbilstoša ceļojumu organizēšanai uz šīs valsts atpūtas kūrortiem.

Tāpat aktuālo Novatours piedāvājumu klāstā šobrīd ietilpst ceļojumi uz Kanāriju salas Tenerifes kūrortiem, kas plānoti reizi nedēļā, piektdienās.

Močeņovs piebilda, ka pārdomātai ceļošanai šobrīd ir labvēlīgi apstākļi, tomēr svarīgi ir ievērot drošību un respektēt valstu atbildīgo iestāžu norādījumus, ieteikumus.

Kā aģentūrai LETA iepriekš norādīja Civilās aviācijas aģentūrā (CAA), saskaņā ar Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA) veiktajām tūrisma operatoru aptaujām, vidējais Latvijas valsts piederīgo skaits, kas ik nedēļu rezervē vai nu tikai aviobiļeti uz šiem čarteriem un vairākiem citiem reisiem, vai visu ceļojuma paketi, lidojot caur Lietuvu un Igauniju, ir 500 cilvēki nedēļā. ALTA informēja, ka tieši uz Ēģipti lido aptuveni 80% no šiem cilvēkiem. Vienlaikus CAA pauda, ka šie ir tikai apzinātie tūrisma aģenti, bet rezervēšanas iespējas ir plašākas, jo īpaši uz regulārajiem lidojumiem, līdz ar to kopējais ceļotāju skaits, visticamāk, ir lielāks.

Pēc ALTA datiem, no Viļņas ik nedēļu uz Ēģipti tiek īstenoti apmēram seši čarterreisi, bet vēl viens uz Tenerifi. Vienlaikus no Tallinas ik nedēļu tiek īstenoti četri čarterreisi uz Ēģipti un viens uz Tenerifi. Bez tam jau ilgstoši gan no Viļņas, gan Tallinas ir atļauti regulārie pasažieru pārvadājumi uz citām trešajām valstīm, kas nebija atļauti no Latvijas. Plašais galamērķu un lidojumu skaits ir iemesls, kādēļ ir pieejama plaša iespēja ceļot no Lietuvas un Igaunijas.

CAA vienlaikus analizējusi covidpass.lv datus un secinājusi, ka divās nedēļās (no 22. februāra līdz 7.martam ieskaitot) 107 personas ir deklarējušas, ka ieradušās no Ēģiptes. No tām 28 personas ir norādījušas, ka Latvijā ir ieradušās ar gaisa kuģiem, lai gan Latvijai ar Ēģipti nav tiešo avioreisu.

Kā ziņots, valdībā nolēma no 17.marta ļaut atsākt gaisa pārvadājumus uz un no trešajām valstīm. Vienlaikus tiek saglabāts nosacījums, ka ir aizliegta nebūtiska ceļošana no trešajām valstīm uz Latviju.

Kā aģentūrai LETA iepriekš norādīja CAA, Latvijā starptautiskie pasažieru pārvadājumi uz trešajām valstīm bijuši aizliegti kopš pagājušā gada 17.marta, kad uz laiku tika atcelti visi starptautiskie lidojumi. Vienīgais īslaicīgais izņēmums bijis Gruzija, uz kuru ES uz laiku atļāva lidojumus, tomēr izmaiņas Latvijas normatīvajos aktos par lidojumiem uz trešajām valstīm nebija veiktas kopš pandēmijas sākuma 2020.gada martā.

Novatours 2019.gadā strādāja ar 35,018 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,1% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka 2,8 reizes un bija 334 818 eiro. Kompānija Novatours reģistrēta 2000.gada decembrī, un tās pamatkapitāls ir 176 435 eiro. Novatours vienīgais īpašnieks ir Lietuvā reģistrēts uzņēmums Novaturas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas