Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā 0 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Nurme alus kopfinansēšanas kampaņā vāc naudu alus darītavas izveidei Rīgā

Alus darītava SIA Nurme alus kopfinansēšanas kampaņā vāc naudu alus darītavas izveidei Rīgā, Vagonu ielā, portālu Diena.lv informēja uzņēmuma pārstāve Linda Ezerkalna.

Viņa norādīja, ka kopfinansēšanas kampaņas pirmo divu dienu laikā jaunā brūža izveidei savākti vairāk nekā 20 000 eiro jeb divas trešdaļas no sākotnējā mērķa, kas ir 30 000 eiro.

Ezerkalna pauda, ka, sākot darbību 2016.gadā, Nurme alus alus vārīšanai nolēma izmantot citu darītavu brīvās iekārtas un jaudas. Tomēr, lai attīstītos, ar brīvajām jaudām ir kļuvis par maz, tāpēc uzņēmums brūža izveidei nepieciešamo finansējumu daļēji cer piesaistīt kopfinansēšanas ceļā.

"Mēs savu darītavu vēlamies attīstīt tieši Rīgā, un tas nozīmē, ka, piemēram, Eiropas Savienības (ES) finansējums reģionu attīstībai mums nav pieejams," atzīmēja viens no uzņēmuma dibinātājiem un tā valdes priekšsēdētājs Mareks Ezerkalns. 

Kompānijā norādīja, ka kampaņas realizēšanai Nurme alus izvēlējusies Francijā bāzēto Eiropas kopfinansēšanas platformu Ulule.

"Kopfinansēšana ir lielisks veids, kā neliels uzņēmums ar atbalstītāju un kopienas spēku var iegūt finansējumu, kas alternatīvi būtu jāmeklē pie privātiem investoriem vai finanšu institūcijās," piebilda Ezerkalns, atzīmējot, ka kampaņa darbojoties pēc "visu vai neko" principa jeb ir jāsavāc visa sākotnējā mērķī norādītā summa, lai tā nonāktu uzņēmuma rīcībā.

"Esam sākumam izvēlējušies nosacīti pieticīgu summu, kas nodrošinās mums vien pašu nepieciešamāko, tomēr ļoti ceram, ka līdz kampaņas beigām mums izdosies pārsniegt sākotnējo mērķi un savākt vairāk - ideālā gadījumā pat 200% no sākotnējā mērķa," pauda kompānijas valdes priekšsēdētājs.

Ezerkalna atzīmēja, ka gadījumā, ja kopfinansēšanas kampaņas laikā savāktā summa pārsniegs sākotnējos mērķus, uzņēmumam būs iespēja iegādāties vēl citas darītavai ļoti nepieciešamas lietas, piemēram, pudeļošanas iekārtu un darbību jaunajā brūzī sākt ar lielāku jaudu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas