Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Puteņa biļetes Rīgā būs spēkā arī ceturtdien

Ņemot vērā meteoroloģisko dienestu prognozes par gaidāmo intensīvo snigšanu šajā naktī, Rīgas pašvaldība noteikusi, ka arī ceturtdien, 14. janvārī,  autovadītāji sabiedrisko transportu Rīgā varēs izmantot bez maksas, portāls Diena.lv uzzināja Rīgas domē. 

Lēmums par tā saucamo puteņa biļešu perioda pagarināšanu tiek pieņemts katru dienu atsevišķi ar Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojumu, vadoties no aktuālajām laika prognozēm.

Par braukšanai sabiedriskajā transportā derīgu dokumentu tiek uzskatīta transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība. Automašīnas tehniskā pase kā braukšanai derīgs dokuments jāuzrāda tikai kontroles laikā, tā nav jārāda transportlīdzekļa vadītājam. Bezmaksas braukšana neattiecas uz mikroautobusu pārvadājumiem.

Šo iespēju var izmantot jebkura pilngadīga persona, autovadītāja apliecībai nav obligāti jābūt līdzi. Reģistrācijas apliecība apliecinās, ka konkrētais transportlīdzeklis tajā brīdī neatrodas satiksmē, kas ir pašvaldības mērķis. Minētos braukšanas atvieglojumus pašvaldība ievieš, lai mazinātu satiksmes intensitāti stipras snigšanas laikā, tādējādi atvieglojot ielu uzturēšanas tehnikas darbu.

Tā saucamās puteņa jeb sniega biļetes tiek ieviestas, pamatojoties un Rīgas domes saistošajiem noteikumiem. Pirmo reizi minētos atvieglojumus autovadītājiem pašvaldība ieviesa pirms trijiem gadiem. Sakarā ar maigajām ziemām un mazo sniega daudzumu pēdējo gadu laikā puteņa biļešu ieviešana nebija nepieciešama.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas