Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Rīgas dzirnavnieks no lauksaimniekiem pieņem pirmās graudu ražas

Gaudu pārstrādes uzņēmums Rīgas dzirnavnieks šonedēļ sācis no lauksaimniekiem pieņemt pirmās graudu ražas, aģentūru LETA informēja kompānijā.

Rīgas dzirnavnieka pārstāvji pastāstīja, ka, turpinot uzņēmuma attīstību Latvijā un eksporta tirgos, kompānija jaunajā sezonā plāno iepirkt līdz 150 000 tonnu graudu, fokusējoties uz trim kultūrām - kviešiem, rudziem un auzām. Papildu uzmanība tiks veltīta bioloģiskajiem graudu iepirkumiem, kā arī graudiem, kas tiek audzēti bez augšanas regulatoriem un ievērojot striktas uzņēmuma graudu audzēšanas prasības.

Kompānijas direktore un valdes locekle Anita Skudra piebilda, ka šobrīd uzņēmums saņēmis ziemājus - kviešus un rudzus, taču drīzumā plāno iepirkt arī auzas, jo uzņēmuma sadarbības partneri, lauksaimnieki informējuši, ka ir sākuši kult arī tās.

"Kopumā par pirmo graudu kvalitāti vēl pāragri runāt, bet esam cerīgi noskaņoti un sagaidām šogad labas kvalitātes graudus," sacīja Skudra, vienlaikus piebilstot, ka iepriekšējie gadi gan ir apliecinājuši, ka viena laika apstākļu ziņā slikta nedēļa var sabojāt ražas prognozes.

Rīgas dzirnavniekā arī informēja, ka uzņēmums turpina strauji apgūt eksporta tirgus, šobrīd realizējot graudaugu produktus vairāk nekā 30 pasaules valstīs. Kompānijā eksporta īpatsvars veido aptuveni 30% no gadā saražotās produkcijas apmēra, bet sezonā - sasniedz arī 40%.

Tāpat kompānijā minēja, ka graudu cenas šobrīd ir zemākas nekā pērn sezonas sākumā, ko var skaidrot ar labām graudu ražām lielajos graudu audzēšanas reģionos Eiropā un pasaulē.

Rīgas dzirnavnieks iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2017.gada 1.jūlija līdz 2018.gada 30.jūnijam, strādāja ar 23,73 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,6% mazāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, bet kompānijas peļņa saruka 2,8 reizes un bija 258 344 eiro.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas