Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

The Economist redaktors: Latvijā labo puišu ir maz, un viņi ir vāji

Latvijas vājums ir nevis spēcīgi sliktie puiši, bet tas, ka labo puišu ir maz un viņi ir vāji - politiskā šķira ir sekla, un daudzi saprātīgi cilvēki politiku uzskata par bezgaumīgu un bezjēdzīgu cirku, izteicies prestižā žurnāla The Economist starptautiskās nodaļas redaktors Edvards Lukass (Edward Lucas), kurš gadiem ilgi analizē aktualitātes Latvijā.

Viņš atzinis, ka Latvijas valdība un ekonomisti krīzes pārvarēšanu dēvē par Latvijas "veiksmes stāstu", pamatojot to valsts makroekonomiskajos rādītājos un salīdzinot situāciju ar citām krīzes skartajām Eiropas valstīm. 2010.gadā, kad Latvijas tautsaimniecība sāka atgūties, Lukass uzsvēra, ka "Latvija ir nedaudz līdzīga kuģim, kam vētras laikā draud nogrimšana – vētra ir beigusies un ūdens vairs iekšā neplūst, taču tagad galvenais ir no jauna palaist dzinēju un izvēlēties kursu, uz kurieni doties".

Šo gadu laikā Lūkass ir aktīvi sekojis līdzi aktualitātēm mūsu valsts ekonomiskajos un politiskajos procesos un neskopojas ar viedokli par to.

"Latvijas galvenais vājums ir nevis tas, ka sliktie puiši ir spēcīgi, bet gan tas, ka labo puišu ir maz un viņi ir vāji. Politiskā šķira ir sekla, un daudzi no valsts labākajiem un saprātīgākajiem pārstāvjiem politiku uzskata par bezgaumīgu un bezjēdzīgu cirku. Kamēr nemainīsies šis uzstādījums, nemainīsies arī Latvija," izteicies The Economist redaktors.

Viņš paudis, ka Latvija ir interesanta vieta biznesam. Viņš salīdzinājis, ka Londonā, kas ir Eiropas finanšu galvaspilsēta, koncentrējas ne tikai britu, bet visas pasaules uzņēmēji, kas meklē iespējas ieguldīt naudu ar pēc iespējas lielāku atdevi un pēc iespējas mazāku risku. Latvija piedāvā abas šīs iespējas - gan ar ceļu uz eiro, gan ar izaugsmes stāstu, ar augošu peļņu un citu investoru interesi. Viņš vienlaikus atzinis, ka Latvijai joprojām ir daudz darāmā, lai reformētu un uzlabotu valsts pakalpojumus, kā arī atkal piesaistītu tos tūkstošus, kuri balsojuši "ar kājām" un devušies prom no valsts.

Lukass ir specializējies Austumeiropas, tai skaitā arī Baltijas valstu ekonomikas un politikas jautājumos. Būdams žurnālists, viņš kopš 1986.gada dzīvojis Berlīnē, Maskavā, Prāgā, Vīnē un Baltijas valstīs un regulāri komentējis ekonomikas norises Latvijā. Viņš 27.novembrī viesosies Rīgā, lai dalītos iespaidos par Latvijas veiksmes stāstu un attīstības scenārijiem esošajā politekonomiskajā kontekstā. Viņš kā galvenais viesis ir uzaicināts piedalīties starpnozaru biznesa forumā Biznesa prognozes: redzēt tālāk!, kas vienuviet pulcēs aktīvos Latvijas uzņēmējus, analītiķus un ekspertus sarunā par tendencēm biznesā Latvijā un pasaulē.

Foruma laikā Lukass dalīsies savos iespaidos par to, cik veiksmīgs ir šobrīd izvēlētais kurss un kāda perspektīva Latviju sagaida nākotnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ar mazāku pensiju

Vairāki faktori ilgtermiņā negatīvi ietekmē sieviešu pensijas apjomu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas