Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Vienotība neatbalsta Koļegovas kandidatūru VID vadītāja amatam (papildināts 14:56)

Partija Vienotība neatbalsta Valsts vides dienesta vadītājas Ingas Koļegovas kandidatūru Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja amatam un aicina rīkot jaunu konkursu, pēc tikšanās ar Koļegovu paziņoja partijas vadītājs Andris Piebalgs.

Viņš žurnālistiem sacīja, ka šāds lēmums pieņemts, jo partijas ieskatā VID vadītāja reputācijai jābūt nevainojamai.

"Vienotības lēmums ir šo kandidāti neatbalstīt. Pamatojums tam nav tik daudz saistīts ar viņas profesionālajām zināšanām, bet tas ir tomēr saistīts ar to, ka cilvēkam ir jābūt absolūti nevainojamai gan amatpersonas deklarācijai, gan arī darījumiem, kas, saprotu, ir likumīgi, bet ir ļoti, ļoti grūti saprotami. Diskusijā viņai neviens konkrēti nepārmeta par šiem darījumiem, bet konkrētajam amatam ir jābūt absolūti nevainojamai reputācijai," sacīja Piebalgs.

Vienotības ieskatā ir jārīko jauns amata konkurss, ar jauniem nosacījumiem, tostarp lielāku algu VID vadītājam. Piebalgs norādīja, ka šādā veidā varētu nonākt līdz VID vadītājam, ko arī sabiedrība atzītu kā pilnīgi nevainīgu. Tas ir ļoti svarīgi.

Piebalgs norādīja, ka Koļegova atstāja labu iespaidu, bet "diemžēl ir lietas, kuras mēs nevaram aizmirst un pārkāpt pāri".

"Konkursā ar jauniem nosacījumiem noteikti atradīsies kandidāti, kas ir labi, profesionāli un mērķtiecīgi," teica partijas vadītājs.

Savukārt Nacionālā apvienība aicinās savus ministrus atbalstīt Koļegovas kandidatūru VID vadītāja amatam ar nosacījumu, ka pēc gada būtu jāizvērtē viņas paveiktais.

Arī Zaļo un zemnieku savienība atbalsta Koļegovas kandidatūru.

LETA jau ziņoja, ka finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) oficiāli izvirzījusi Koļegovu VID ģenerāldirektora amatam.

Valdība par to lems rīt, 9.augustā.

Iepriekšējā VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone jūnija beigās atstāja amatu. Uz VID ģenerāldirektora amatu tika izsludināts konkurss, kas noslēdzās bez rezultātiem. No četriem amata pretendentiem, kas tika virzīti konkursa otrajai kārtai, neviens netika atzīts par piemērotu, tāpēc tika nolemts VID jauno vadītāju meklēt valsts pārvaldē bez konkursa. Līdz šim uzrunātas vairākas amatpersonas, tostarp Koļegova, Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš un Patērētāju tiesību aizsardzības centra vadītāja Baiba Vītoliņa, taču pēdējie divi atteicās pretendēt uz attiecīgo amatu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas