Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Vienotība piedāvā savu versiju par VID Muitas un Finanšu policijas apvienošanu

Partijas Vienotība Saeimas frakcijas deputāti trešdien izskatīšanai Saeimā iesnieguši grozījumus likumā Par Valsts ieņēmumu dienestu un Kriminālprocesa likumā, kas paredz divu Valsts ieņēmuma dienesta (VID) izmeklēšanas iestāžu – Finanšu policijas un Muitas policijas – apvienošanu, šādi labojot juridiskās nepilnības pirms nedēļas parlamentā noraidītajos Finanšu ministrijas (FM) izstrādātajos VID reorganizācijas priekšlikumos, informē Vienotība.

Patlaban operatīvo darbību un izmeklēšanu, lai atklātu un novērstu noziedzīgus nodarījumus muitas lietu jomā, VID veic gan Finanšu, gan Muitas policija. Lai samazinātu izmeklēšanas iestāžu skaitu un veicinātu VID uzdevumu efektīvu izpildi, optimizētu un centralizētu VID struktūrvienības, kuras veic noziedzīgu nodarījumu izmeklēšanu valsts ieņēmumu jomā un muitas lietu jomā, Vienotība piedāvā abas VID iestādes apvienot vienā izmeklēšanas iestādē - nodokļu un muitas policijā.

Iepriekš Saeimas iebildumus bija raisījusi FM iecere Iekšējās drošības daļu veidot kā represīvu izmeklēšanas struktūru, kuras pilnvaras un funkcijas pielīdzināmas izmeklēšanas iestādes funkcijām, vienlaikus nododot to paša VID ģenerāldirektora tiešā pakļautībā. Situācijā, kad VID ģenerāldirektors vada abu dienestu darbu, iestādei izmeklējot pašai savus pārkāpumus, nevar tikt nodrošināta objektīva izmeklēšana, kā arī jārēķinās ar iespējamiem iekšējās korupcijas riskiem, iebilda Vienotība.

Neraugoties uz Saeimas vairākuma iebildumiem, FM no savas ieceres nav atteikusies arī šonedēļ un pārveidojusi likuma grozījumus, taču Vienotības deputāti uzskata, ka šādi grozījumi ir vien darbības imitācija, kas ne vien nepalīdz, bet var kaitēt gan dienesta darbam, gan tēlam sabiedrības acīs.

Jau vēstīts, ka Saeima ceturtdien pirmajā lasījumā noraidīja grozījumus likumā par Valsts ieņēmumu dienestu (VID), kas paredz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas un Muitas policijas apvienošanu.

Finanšu ministrija iepriekš skaidroja, ka šādas izmaiņas vajadzīgas, lai veicinātu VID uzdevumu efektīvu izpildi, korupcijas risku samazināšanos, sabiedrības uzticību un optimizētu VID struktūrvienības. Pēc grozījumu noraidīšanas finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) solīja, ka nepadosies un meklēs iespējas šo reorganizācijas plānu tomēr īstenot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas