Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Vienotības valdes pārstāvji neredz pamatu premjeram prasīt Bordāna demisiju

Partijas Vienotība valdē, pārrunājot jautājumu saistībā ar nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) lēmumu atsaukt no amata tieslietu ministru Jāni Bordānu, dominējis viedoklis, ka premjeram patlaban nav pamata prasīt Bordāna demisiju, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, kurš arī ir Vienotības valdes loceklis, šajā sēdē otrdien nav piedalījies.

Oficiāls lēmums valdes sēde netika pieņemts. Arī Vienotības valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra, ka valdības vadītājs šajā sēdē nepiedalījās un nekāds lēmums nav pieņemts. Vairāki partijas valdes locekļi neoficiālā sarunā aģentūrai LETA atzina, ka valdes sēdē esot dominējis viedoklis, ka premjeram pašlaik nav pamata, lai prasītu tieslietu ministra demisiju.

Bordāna jautājumu Vienotība pārrunāja, jo otrdien VL-TB/LNNK oficiāli tieslietu ministra amatam izvirzīja Baibu Broku.

Iepriekš premjers pauda, ka gala lēmums un diskusijas saistībā ar Bordānu varētu būt gaidāmas nākamnedēļ. Tas gan varētu nenotikt nedēļas sākumā, ņemot vērā, ka ar Broku un nacionālās apvienības pārstāvjiem valdības vadītājs plāno tikties nedēļas otrajā pusē.

Kā ziņots, VL-TB/LNNK 1.novembrī vērsās pie Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V), informējot par plāniem atbilstoši koalīcijas līgumam atsaukt tieslietu ministru Jāni Bordānu, jo partijas "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) 1.novembra valdes sēdē tika pieņemts lēmums izslēgt Bordānu no partijas.

Nacionālai apvienībai prasot atsaukt Bordānu, viņam pašam būtu jāpiekrīt to darīt vai arī Dombrovskim būtu formāli jāpieprasa viņa demisija. Tomēr Bordāns pagaidām neplāno iesniegt demisijas rakstu. Arī vairāki Vienotības politiķi pozitīvi vērtē tieslietu ministra darbu, līdz ar to premjers tuvākajā laikā varētu arī nepieprasīt Bordāna demisiju. Nacionālā apvienība arī neplāno rosināt Saeimas balsojumu par neuzticības izteikšanu tieslietu ministram.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas