Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

ZZ Dats: ES fondu projektu ieviešana nu jau kavējas katastrofāli

Valsts kavējas ar Eiropas Savienības (ES) fondu projektu ieviešanu un nu jau var teikt, ka katastrofāli kavējas, intervijā aģentūrai LETA atzina informācijas tehnoloģiju (IT) risinājumu izstrādātāja "ZZ Dats" direktors Edžus Žeiris.

Viņš prognozēja, ka, tuvojoties ES fondu plānošanas perioda beigām, no valsts iestāžu puses nāks daudz paziņojumu, ka IT sfēra nespēj apgūt pieejamo finansējumu.

"Taču pašlaik nav ko apgūt, bet tad, kad tuvosies beigu termiņš, tad neviens nespēs tādā apjomā izpildīt pasūtījumus, jo tā ir tāda pati ražošana kā kokmateriālu vai metāla apstrāde, un tai ir nepieciešams laiks," sacīja Žeiris.

Viņš akcentēja, ka "ZZ Dats" savus darbības apjomus kāpina, un, piemēram, pirmajā pusgadā uzņēmuma darbinieku skaits ir palielināts par 20%, un šobrīd uzņēmumā ir 230 cilvēki. Tāpat pēdējos gados uzņēmums iet uz to, ka arvien vairāk dara paši un arvien mazāk strādā ar dažādiem apakšuzņēmējiem un partneriem.

"Mums faktiski paliek tikai tie partneri, kas specializējas ļoti specifiskās jomās. Tādēļ es ceru, ka augs arī mūsu apgrozījums, bet nekāda liela lēciena noteikti nebūs visdrīzāk jau pieminēto ES fondu jautājuma dēļ," skaidroja Žeiris.

Vienlaikus Žeiris sacīja, ka projektiem, kas tiek finansēti no ES Atveseļošanas un noturības mehānisma līdzekļiem, ir jābūt pabeigtiem līdz 2026.gada vidum. Tagad ir 2024.gada vidus, un visi projekti nemaz vēl nav atvērti.

"Kamēr tie tiks atvērti, kamēr notiks konkursi, būs jau 2025.gada sākums. Ir jāierēķina arī projekta nodošanas laiks, un rezultātā paliek aptuveni gads, lai izstrādātu pašu projektu. Tātad ir vajadzīga vai nu liela jauda, lai vienlaicīgi šos projektus izstrādātu, vai nu kādi ES līdzekļi paliks neizmantoti," skaidroja Žeiris.

Jau vēstīts, ka "ZZ Dats" pagājušajā gadā strādāja ar 15,209 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,2% vairāk nekā 2022.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 36,5% un bija 2,465 miljoni eiro.

Kompānija "ZZ Dats" reģistrēta 1995.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 40 000 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums pieder Mārim Ziemam (52,5%) un Ingai Ziemai (47,5%).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas