Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Abu Meri: Krievijas agresija Ukrainā likusi pārvērtēt militārās medicīnas attīstību visā Eiropā

Krievijas agresija Ukrainā ir likusi pārvērtēt ne vien drošības jautājumus, bet arī militārās medicīnas attīstību visā Eiropā, šodien, tiekoties ar Ukrainas karavīriem un Ukrainas ārstniecības iestāžu speciālistiem, atzina Latvijas veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Kā aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā (VM), ministrs šodien apmeklēja Nacionālo rehabilitācijas centru (NRC) "Vaivari", kur klātienē iepazinās ar centra darbu, kā arī guva ieskatu "Vaivaru" un Ukrainas ārstniecības iestāžu kopīgi īstenotajā rehabilitācijas projektā, kas orientēts uz pacientiem ar pēckara traumām.

Abu Meri norādīja, ka Latvija ir Ukrainas atbalsts un partneris no pirmās karadarbības dienas, kā arī veic nozīmīgu darbu ievainoto rehabilitēšanā.

"Mūsu speciālisti spēj dalīties savā pieredzē ar Ukrainas ārstniecības personām, un, lai gan esam gandarīti palīdzēt karadarbībā cietušajiem atgriezties pilnvērtīgā dzīvē, ir svarīgi turpināt rehabilitāciju un pieredzes apmaiņu starp Ukrainas ārstniecības iestādēm un NRC "Vaivari". Jau tagad redzam, ka šī sadarbība būs stiprs pamats pieredzes apmaiņai militārās medicīnas attīstībā," sacīja ministrs.

Programmas nozīmīgumu un kvalitāti apstiprina arī pieaugošā Ukrainas partneru interese un speciālistu pieredzes apmaiņas vizīte, kā arī fakts, ka pagājušajā gadā un šogad ir notikusi 198 ukraiņu pacientu rehabilitācija Latvijā.

Vizītes laikā veselības ministrs tikās valdes pārstāvjiem, speciālistiem un ukraiņu ārstiem, kuri Latvijā ieradušies pieredzes apmaiņā. Tāpat ministrs apmeklēja "Vaivaru" Tehnisko palīglīdzekļu centru, "Vaivaru" Ortozēšanas un protezēšanas centru, kā arī Traumatoloģijas un ortopēdijas institūtu.

Tikšanās laikā tika izrunāti jautājumi par rehabilitācijas centra darbību, turpmāko attīstību un nākotnes sadarbības plāniem, lai stiprinātu rehabilitācijas pakalpojumu un pilnveidotu profesionālās iemaņas pacientu rehabilitācijai pēc ekstremitāšu amputācijas.

NRC "Vaivari" karavīriem ir nodrošinājuši rehabilitāciju multiplu un kombinētu funkcionēšanas traucējumu gadījumos pēc politraumām ar centrālās un perifērās nervu sistēmas bojājumiem, arī muguras smadzeņu bojājumiem, komplicētiem kaulu lūzumiem, amputācijām, nodrošinot arī protezēšanu - amputācijas stumbra sagatavošanu, protēžu izgatavošanu un pacienta apmācību un treniņu protēzes lietošanā.

Latvija plāno ievainotajiem ukraiņu karavīriem palīdzēt arī turpmāk.

Pamatā notiek sadarbība starp Latvijas un Ukrainas slimnīcām, tiek izvērtēts pacientu stāvoklis, nepieciešamie veselības aprūpes pakalpojumi un organizēta medicīniskā transportēšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas