Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Adopcijas jautājumu apspriešanai koalīcija veidos attīstības komiteju

Adopcijas jautājumu apspriešanai koalīcija veidos attīstības komiteju, pirmdien pēc koalīcijas partiju sanāksmes žurnālistiem pavēstīja labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV).

KPV LV aktualizēja šo jautājumu saistībā ar iecerēto moratoriju adopcijai uz ārvalstīm, kamēr nav izstrādāts stingrāks regulējums. Partija pauž bažas, ka šāda regulējuma izstrāde var ieilgt, vai arī moratorijs varētu saglabāties uz visiem laikiem, lai gan daļai bērnu ar invaliditāti adopcija uz ārvalstīm ir vienīgā iespēja, kā nokļūt ģimenē, norādīja Petraviča.

Petraviča norādīja, ka attīstības komiteja spriestu arī par bāriņtiesu reformu.

Attīstībai/Par! Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Daniels Pavļuts pauda, ka frakcijas vārdā pievienojas labklājības ministrei, ka pēc būtības un kārtīgi koalīcijā ir jāizdiskutē sāpīgais jautājums par bērnu adopciju uz ārvalstīm. Politiķis norādīja, ka aizliegumi paši par sevi problēmas neatrisina.

Savukārt tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) norādīja, ka jautājums par bērnu adopciju uz ārzemēm nav skatāms šauri, bet gan kontekstā ar valsts bērnu tiesību aizsardzības politiku, kas, pēc Bordāna domām, ir vāja.

Ministrs uzskata, ka jautājums par bērnu adopciju uz ārzemēm nav pamata jautājums, tā vietā nepieciešams domāt par bērnu tiesību aizsardzības reformu, kas būtu pabeidzama līdz šā gada beigām.

Kā ziņots, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija atbalstījusi ieceri noteikt aizliegumu bērnu adopcijai no Latvijas uz ārvalstīm no šā gada 1.septembra līdz dienai, kad būs izstrādāti un stājušies spēkā jauni grozījumi Bērnu tiesību aizsardzības likumā un citos normatīvajos aktos par bērnu adopciju uz ārvalstīm.

Iecerēts, ka no 1.septembra netiks piemērota Bērnu tiesību aizsardzības likuma 31.panta trešā daļa, kurā tiek norādīts, ka "izņēmuma gadījumā bērnu var adoptēt uz ārvalsti", izpildoties konkrētiem nosacījumiem. Komisijas sēdē gan izskanēja pieļāvums, ka 1.septembris kā šī aizlieguma spēkā stāšanās datums var mainīties.

Top komentāri

Diskriminē bāreņus
D
Latvijas valdība diskriminē pašus neaizsargātākos bērnus. Aizbildībā esošajiem bāreņiem tiek nodrošināta tikai puse no minimālā uzturlīdzekļu apmēra.
Bērniem vajag ģimenes. Tagad
B
Rietumos adoptētāji šiem bērniem var dot vairāk.
silva
s
Esošos bērnus invalīdus atdot uz ārzemēm, droši vien, nav tas sliktākais, jo normālās valstīs tiešām viņiem ir lielākas izredzes uz iespējami labākiem apstākļiem, bet ļaut adoptēt veselus bērnus šeit pat Latvijā homoseksuāliem pāriem un padarīt tos par garīgiem invalīdiem- tas nu gan ir noziegums.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas