Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Afganistānā viegli ievainots Latvijas karavīrs

Afganistānā, Farjābas provincē, svētdien, atbalstot apšaudē nonākušos Afganistānas policistus, vieglu ievainojumu guvis Latvijas kontingenta karavīrs, informēja Aizsardzības ministrijas (AM) Preses nodaļa.

Karavīrs, kurš pilda dienesta pienākumus Meimenā izvietotajā Provinču atjaunošanas vienībā, ievainojumu guvis svētdien ap plkst.12.30 pēc Latvijas laika, kad Latvijas un Norvēģijas karavīru vienība devās neitralizēt atbildības rajonā atrastos sprādzienbīstamos priekšmetus.

Saņemot informāciju par uzbrukumu Afganistānas Nacionālās policijas postenim, Latvijas vienības komandieris pieņēma lēmumu sniegt uguns atbalstu vietējiem policistiem, kuri jau bija iesaistījusies apšaudē ar nemierniekiem. Atvairot uzbrukumu postenim, apšaudē vieglu ievainojumu guva viens no Latvijas karavīriem.

Ievainotais karavīrs pēc neatliekamās palīdzības sniegšanas evakuēts uz bāzes hospitāli, kur tiek sniegta nepieciešamā medicīniskā palīdzība.

Karavīrs personīgi jau arī ir sazinājies arī ar saviem tuviniekiem.

AM uzsver, ka saskaņā ar valsts noteiktajām fizisko personu datu aizsardzības prasībām sīkāka informācija par karavīra personību, medicīnisko diagnozi un ārstēšanas prognozi netiks sniegta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas