Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

airBaltic atlaiž 200 stjuartu, pilotu un mehāniķu

Nacionālajā lidsabiedrībā airBaltic ir sākusies darbinieku atlaišana. Kompānija no darba sākusi atlaist ap 200 stuartu, pilotu un mehāniķu, otrdien vēstī laikraksts Diena

Jau aptuveni pirms mēneša nacionālā aviokompānija airBaltic sāka kolektīvo darbinieku atlaišanas procesu, kas tiek pamatots ar atteikšanos no vecajām, neefektīvajām Fokker-50 lidmašīnām. Sākotnēji minētais atlaižamo cilvēku skaits ir divi simti, taču Stjuartu arodbiedrības līderis Dainis Lubarts Dienai pieļauj, ka kopējais skaits līdz šim varētu būt arī pieaudzis.

«Pirms mēneša, pieaicinot arodbiedrību, tika izstrādāti kritēriji darbinieku izvērtēšanai. Šobrīd tai jau vajadzētu būt pabeigtai un sāktai darba līgumu uzteikumu izsniegšanai,» skaidro D. Lubarts. No 200 atlaistajiem darbiniekiem aptuveni viens simts līdz šim strādāja stjuartu departamentā, bet pārējie ir piloti, tehniskais personāls, administrācija.

Tik krasa darbinieku atlaišana līdz šim tika pamatota galvenokārt ar veco lidmašīnu nomaiņu. Tagad tam nācis klāt vēl cits nozīmīgs apstāklis - plānotā lidojuma skaita samazināšana.

Kopumā airBaltic strādā vairāk nekā tūkstotis darbinieku un teju 400 ir stjuartu. Arodbiedrībai ir izdevies panākt, ka netiek atlaisti aptuveni 250 tās biedru, kādu aizsardzību pieļauj likums, taču atzina, ka airBaltic meklē visus iespējamos veidus, lai palīdzētu arī atlaistajiem darbiniekiem iekārtoties citā darbā. «Gluži sarunāt neko nevar, bet airBaltic viņiem dod padomus un labas rekomendācijas, kas jau aptuveni divām trešdaļām no atlaistajiem stjuartiem ir palīdzējis atrast darbu tādās prestižās aviokompānijā kā Norwegian Air un Emirates Airlines,» skaidro Dainis Lubarts.

Pilnu rakstu lasiet laikraksta Diena ceturtdienas numurā!

Top komentāri

klusais
k
Man atmiņā AB super līnija uz Liepāju - biļete maksāja kaut kur ap 7 Ls, bet pašizmaksa bija ap 100 Ls, starpību sedza valsts ...
Latviec
L
Air Baltic, Air Pribaltic, Air Zajebaltic. Nu kad tas murgs vienreiz beigsies :(
VASJA
V
Kas ir air Baltic? Piloti un stjuarti ir īrēti, zīmols arī nepieder un par tā izmantošanu ir jāmaksā 'vienam veiklam žipčikam, gaisa kuģi ir īrēti, iznāk ka valstij pieder tikai tiesības ieguldīt miljonus. Kurš var pateikt un izskaidrot kas ir airBaltic un kapēc šajā "melnajā caurumā" būtu jāiegulda miljoni.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas