Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

airBaltic no lidojumiem uz Irānu atteicies ASV spiediena dēļ; lūdzis ASV atbalstu reisu izveidei uz Irāku

Latvijas nacionālā lidsabiedrība airBaltic pērn no ieceres sākt lidojumus starp Rīgu un Teherānu Irānā atteikusies ASV spiediena dēļ, liecina Wikileaks publiskotais ASV vēstniecības Latvijā ziņojums Valsts departamentam.

airBaltic vadītājs Bertolts Fliks pērn ticies ar ASV vēstnieci un sūdzējies par ASV izdarīto spiedienu, taču apliecinājis, ka no lidojumiem uzņēmums atteiksies. Fliks paudis viedokli, ka vēršanās pret airBaltic ir netaisnīga, jo citām Eiropas aviokompānijām ir iespēja lidot uz Irānu.

Fliks esot lūdzis ASV valdības atbalstu airBaltic lidojumu izveidei uz Bagdādi un Saūda Arābiju. airBaltic esot centusies iegūt atbalstu šādiem lidojumiem no Irākas un Saūda Arābijas valdībām, taču tās uz šiem lūgumiem neesot reaģējušas. Fliks lūdzis ASV izmantot savu ietekmi uz šīm valstīm, lai palīdzētu jautājumu risināt.

Kā ziņots, pērn airBaltic nācās atteikties no tiešo lidojumu sākšanas uz Teherānu. Kā tolaik informēja Latvijas aviokompānija, tā bija pārliecināta, ka reisi no Rīgas uz Teherānu gūtu lielu ceļotāju no Rietumeiropas, Skandināvijas un NVS valstīm piekrišanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas