Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

AirBaltic pamet finanšu direktors. Īpašnieki vienojas

Šonedēļ darbu nacionālajā aviosabiedrībā airBaltic beidzis tās ilggadējais finanšu vadītājs Mārtiņš Antonovičs. Par aiziešanas iemesliem sīkāku ziņu nav, visticamāk, atlūgumu viņš iesniedzis brīdī, kad valsts un privātais airBaltic akcionārs vēl atradās dziļā konfliktā saistībā ar sarunām par finanšu grūtībās nonākušā airBaltic glābšanu. Piektdien vēlu vakarā airBaltic akcionāri panākuši gala vienošanos, kas paredz vairāku valdības nosacījumu izpildi. Pirmdien to vēlreiz caurskatīs valdība, tad tā tiks parakstīta.

Informāciju par M. Antonoviča aiziešanu no airBaltic Dienai vakar apstiprināja Satiksmes ministrijas (SM) Valsts sekretārs Anrijs Matīss. Viņš norādīja, ka informācija par finanšu direktora aiziešanu bijusi zināma «jau kādu laiku». Par M. Antonoviča aiziešanas iemesliem viņam ziņu nebija.

Ar pašu M. Antonoviču Dienai sazināties vakar neizdevās - uz jautājumu e-pastā saņēmām automātisko atbildi: «Šobrīd slimības dēļ esmu ārpus biroja.» AirBaltic komunikāciju vadītājs Jānis Vanags no jebkādiem komentāriem par šo jautājumu izvairījās.

M. Antonovičs kopā ar airBaltic operatīvās vadības direktori Lailu Odiņu airBaltic mājaslapā minēti kā nozīmīgākie uzņēmuma vadības pārstāvji uzreiz aiz airBaltic šefa Bertolta Flika. Kā Diena jau ziņoja, L. Odiņa varētu būt viena no pretendentēm jaunveidojamās airBaltic valdē. Ņemot vērā, ka akcionāri ir panākuši vienošanos, B. Fliks, visticamāk, savu amatu drīzumā zaudēs, jo viņa nomaiņa bija viens no valdības izvirzītajiem nosacījumiem naudas ieguldīšanai. Pušu vienošanās cita starpā paredz, ka B. Flika vietā tiks veidota jauna airBaltic valde trīs cilvēku sastāvā. Kā jau ziņots, abi akcionāri - valsts un BAS - kopā aviokompānijā ieguldīs 107 miljonus latu. Paredzams, ka gala lēmums par pamatkapitāla palielināšanu tiks pieņemts otrdien airBaltic akcionāru sapulcē.

M. Antonoviča karjera airBaltic sākusies 1998. gadā, kad viņš kļuva par finanšu līdzekļu pārvaldnieku, vēsta LETA. 2004. un 2005. gadā M. Antonovičs strādājis par finanšu direktoru RD līzinga grupā un GE Money, bet 2006. gadā atgriezās airBaltic kā uzņēmuma Finanšu departamenta vadītājs un valdes loceklis. M. Antonovičs darbojas airBaltic privātajam akcionāram - Baltijas aviācijas sistēmas (BAS) - piederošu uzņēmumu North Hub Services un ZZZ-Art valdē, airBaltic piederošo uzņēmumu Baltic Airlines un Baltijas Kravu centrs valdē. Līdz 2010. gada decembrim viņš bijis arī BAS valdes loceklis.

Nesen ar BAS saistīta uzņēmuma Baltic Airlines Services Ltd. Latvijas filiāles vadītāja amatu atstāja Edgars Voļskis. Minētais uzņēmums nodarbojas ar lidmašīnu apkalpju iznomāšanu, pērn tas nopelnījis 3,69 miljonus latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas