Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aizvadītajā diennaktī dzēsti 12 kūlas ugunsgrēki

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 23.marta plkst. 06.30 līdz 24.marta plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 49 izsaukumus – 22 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 12 kūlas un divu meža ugunsgrēku dzēšanu, 20 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi, vēsta dienestā.

Otrdien visā Latvijas teritorijā tika dzēsti 12 kūlas ugunsgrēki – trīs kūlas ugunsgrēki reģistrēti Jelgavas un Daugavpils novados, savukārt pa vienam kūlas ugunsgrēkam dzēsts Engures, Salaspils, Ozolnieku un Smiltenes novados, kā arī Rīgā un Kuldīgā.  Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks bija izcēlies Salaspils novadā, kur pērnā zāle dega 1 hektāra platībā.

VUGD atgādina! Kūlas dedzināšana ir aizliegta, bīstama un sodāma. Ja pirmie kūlas ugunsgrēki norisinās nelielās platībās, tad, iestājoties sausākam laikam, kūlas ugunsgrēku platības palielinās, tie apdraud cilvēku dzīvību, veselību un īpašumus.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega sodrēji dzīvojamo māju dūmvados, pirts, mežā dega koka būda, atkritumi konteineros, neapsaimniekota ēka, kā arī divos gadījumos tika dzēsts uz plīts piededzis ēdiens.

Vakar plkst. 08.30 VUGD saņēma informāciju, ka Rundāles novada Viesturu pagastā upē Īslīce ir noplūdusi nezināma viela. Sākotnēji ugunsdzēsēji glābēji Rundāles novada Viesturu pagastā upē Īslīce pie tilta pāri upei izvilka absorbējošās bonas kopumā 120 metru garumā, kā arī norobežojošās bonas 80 metru garumā. Nedaudz vēlāk bonas tika uzstādītas arī notekgrāvī pie iespējamās noplūdes vietas. Šo bonu uzdevums ir absorbēt noplūdušo vielu un neļaut tai pārvietoties tālāk pa upi. Pēcpusdienā Jelgavas novada Jaunsvirlaukas pagastā upē Īslīce pie tilta ugunsdzēsēji glābēji uzstādīja 80 metru garas norobežojošās bonas, kuru uzdevums būs novērst iespējamu šīs vielas ieplūšanu Lielupē. Pēc sešiem vakarā ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā pabeidza, bet naktī un šorīt tika veikta apsekošana, kuras laikā ugunsdzēsēji glābēji pārliecinājās, ka bonas veic savu uzdevumu un piesārņojums nav izplatījies tālāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas