Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

ĀM cer, ka Grestes lietā iespējami drīz tiks pieņemts taisnīgs spriedums

Ēģiptes Kasācijas tiesas lēmums par _Al Jazeera _žurnālistu apelāciju ir vērtējams pozitīvi, un Ārlietu ministrija (ĀM) cer, ka šajā lietā iespējami drīz tiks pieņemts taisnīgs spriedums, informē ĀM preses sekretārs-vēstnieks Kārlis Eihenbaums.

"Patiesi žēl un nepieņemami, ka žurnālisti tomēr paliek apcietinājumā. Ceram, ka tagad, kad lieta nosūtīta vēlreizējai caurskatīšanai un iztiesāšanai, iespējami ātri tiks pieņemts taisnīgs spriedums," uzsvēra Eihenbaums.

Viņš pastāstīja, ka Latvijas un Austrālijas dubultpilsoņa Pītera (Pētera) Grestes, kurš ir notiesāts uz septiņiem gadiem, cerības uz taisnīgu spriedumu paliek. 2014.gada novembrī pieņemtais Ēģiptes prezidenta dekrēts dod iespējas vairākiem risinājumiem. Latvija un Austrālija, kopā ar Eiropas Savienību turpināšot aktīvi sadarboties, "lai taisnība uzvarētu".

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) mikroblogošanas vietnē Twitter paudis, ka patlaban nav pareizi runāt par detaļām, ko Latvija darīs, lai palīdzētu Grestem. "Izmantosim gan politiskus, gan juridiskus līdzekļus," norādījis ministrs.

Kā paskaidroja Eihenbaums, tas, kā Latvija palīdzēs Grestem, tiks apspriests ar advokātiem un Austrālijas pusi. Lēmumu pieņemšot ģimene.

Jau ziņots, ka Ēģiptes kasācijas tiesa ceturtdien likusi vēlreiz no jauna izskatīt notiesātā Kataras telekanāla Al Jazeera žurnālista, Austrālijas latvieša Grestes un divu viņa kolēģu lietu.

Kā ziņo Al Jazeera, žurnālisti tomēr paliks apcietinājumā. Pēc Grestes advokāta teiktā, lēmumu par viņu iespējamo atbrīvošanu pret drošības naudu var pieņemt vienīgi tiesa, kas izskatīs lietu no jauna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas