Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

ĀM sola no 15.aprīļa atsākt repatriācijas reisus

No 15.aprīļa atsāksies repatriācijas reisi uz Latviju, savā Twitter kontā pavēstījis ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Ņemot vērā, ka valdība otrdien nolēma pagarināt ārkārtējo situāciju līdz 12.maijam, starptautiskās satiksmes ierobežojumi vēl kādu laiku būs spēkā, skaidroja Rinkēvičs.

"Daudzi no jums cerēja, ka pēc 14.aprīļa avioreisi, prāmju, dzelzceļa un autobusu kustība atjaunosies. Pagaidām, nē! Vēl neesam sasnieguši to brīdi, kad varam teikt, ka Covid-19 ir tiktāl ierobežots, lai varētu atgriezties pie normālas dzīves," pauž ārlietu ministrs.

Organizējot atgriešanos mājup, ministrija ņems vērā veselības aprūpes sistēmas spēju, cilvēku skaitu, kā arī dažādos liegumus un ierobežojumus, ko noteikušas citas valstis.

Rinkēvičs pavēstīja, ka drīzumā tiks publicēta detalizēta informācija par datumiem un lidostām, no kurām tiks veikti lidojumi. Ministrs aicināja ņemt vērā, ka ne visi uzreiz varēs rezervēt biļetes. Priekšroka tiks dota tiem, kas patlaban ir iestrēguši ārpus Eiropas Savienības un tiem, kas atrodas ārpus valsts bez iztikas līdzekļiem vai sociālā nodrošinājuma.

Rinkēvičs solīja, ka tiks darīts viss, lai arī pārējie varētu atgriezties Latvijā, cik vien tas ātri būs iespējams.

"Tiem, kuri ilgstoši dzīvo ārpus Latvijas, lūdzu pagaidām palieciet savās mītnes valstīs. Mēs būsim priecīgi jūs satikt pēc ārkārtas situācijas beigām, taču pašlaik gan jūsu valstī, gan starptautiski ieviestie liegumi nav labākais un drošākais laiks ceļošanai," norādīja ministrs.

Tāpat viņš atgādināja, ka, atgriežoties mājās, būs jāievēro 14 dienu pašizolācija un citi mediķu norādījumi.

Rinkēvičs uzsvēra, ka šī ir īpaša pirmssvētku nedēļa - jaunā koronavīrusa ierobežošanas dēļ jāatsakās no nodoma satikt radus, pavadīt laiku kopā ar draugiem.

"Šoreiz paliksim mājās un atcerēsimies, ka arī šis pārbaudījums reiz pāries. Jo precīzāk un visaptverošāk izpildīsim mediķu norādījumus, jo ātrāk tiksim galā ar šo sērgu," pauž Rinkēvičs, novēlot visiem priecīgas un saulainas Lieldienas.

Turpretim veselības ministre Ilze Viņķele (AP) pēc otrdienas valdības sēdes sacīja, ka attiecībā uz gaidāmajiem repatriācijas reisiem tiks nodrošināta iepriekšējā kārtība, kas tagad ir pilnveidota. Viņa informēja, ka saskaņā ar panākto vienošanos turpmāk pašvaldības parūpēsies par to iedzīvotāju, kuriem nav sava transporta, nogādāšanu uz mājām. Tāpat kā līdz šim tikšot veikta visu repatriantu uzskaitīšana, kontaktinformācijas ievākšana, kā arī iebraucējiem plānots nodrošināt Covid-19 testus.

Kā ziņots, pēc ĀM aprēķiniem, līdz marta beigām ar repatriācijas reisiem Latvijā atgriezās aptuveni 1500 Latvijas valstspiederīgie.

pievienota pirmspēdējā rindkopa

Top komentāri

esunes
e
Kāpēc viņš tā cenšas ievest to vīrusu valstī? Mums knapi samazinājās diennaktī inficēto skaits? Varbūt grib atkal ievest inficētos, lai varētu tiem 4 miljardiem klāt pielikt vēl tik pat, jo citādi jau ES nedod, teiks ka Jums jau tur nevajag, baigi maz slimo.
Jancis
J
Izskatās, ka Latvija nav izpildījusi vīrusa saslimšanas plānu. Jāved papildus inficētos, lai saslimšanas un nāves plāns valstī pildītos. Nav skaidrs no kurienes ņems šos repatriantus. Man pazīstamie, kuri dzīvo un strādā ārzemes neviens atpakaļ un Latviju nebrauc. Nogaida epidēmijas beigas uz vietas ārzemes.
Dita
D
Tiem, kuri nav gribējuši, vai nav varējuši atgriezties, vajadzētu nogaidīt, atkal pievedīs jaunus vīrusus klāt, varēs ārkārtas pasākumus turpināt līdz rudenim
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas