Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Amerikāņi turpinās rūpēties par Latvijas drošību

ASV un tās bruņotie spēki turpinās strādāt, lai NATO dalībvalstis, tostarp arī Latvija, būtu pārliecinātas, ka tās ir pasargātas no agresoriem, trešdien preses konferencē pēc tikšanās ar Ārlietu ministrijas (ĀM) pārstāvjiem norādīja Latvijā ieradušās ASV kongresmeņu delegācijas pārstāvis Robs Vitmans, kurš ir ASV Kongresa Bruņoto spēku gatavības apakškomitejas priekšsēdētājs.

Otrdien medijos parādījās ziņas par NATO lidmašīnu, kuras patrulē Baltijas reģionā, skaita samazināšanu, tomēr, komentējot šo lēmumu, Vitmans portālam Diena.lv norādīja, ka militārās klātbūtnes nodrošināšanā ASV neatslābst. Šobrīd tiek strādāts pie plāniem, kas ļautu militārajām vienībām rotēt. "Jūs redzēsiet spēkus, kas brauks šurp un kas brauks prom," sacīja kongresmenis, norādot, ka ļoti svarīga ir dalīšanās ar pieredzi abu valstu bruņoto spēku starpā.

Vitmans skaidroja, ka delegācija ieradusies Latvijā, lai saprastu, ko vēl iespējams darīt, lai palīdzētu drošības jautājumos. Viņaprāt, ir svarīgi, ka ASV ir partneris ne tikai Latvijai, bet arī visam reģionam. Kongresmenis norādīja, ka drošība ir saraksta augšpusē, taču vienlaikus nedrīkst aizmirst enerģētiku, izglītību un citas jomas. 

Savukārt Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs pēc tikšanās ar ASV delegāciju sacīja, ka tika pārrunāti jautājumi, kas skar Velsas samita lēmumu izpildi.   

Kongresmeņu delegācija ieradusies Rīgā, lai uzklausītu Latvijas viedokli par drošības situāciju reģionā, portālu Diena.lv informēja ĀM. Vizītē tiks pārrunāti arī divpusējās ekonomiskās sadarbības un enerģētiskās drošības jautājumi. Kongresmeņu delegācija tiksies arī ar Saeimas deputātiem, ekonomikas ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS), iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (Vienotība), aizsardzības ministru Raimondu Bergmani (ZZS), kā arī apmeklēs Ādažu bāzi, lai tiktos ar ASV karavīriem. 

Bruņoto spēku komiteja pārrauga Pentagonu, militārās darbības, ASV Aizsardzības departamentu aģentūras, to budžetu un politiku. Delegācijā bez Vitmana ir arī Bruņoto spēku gatavības apakškomitejas pārstāve Madleina Bordalo un Kongresa pārstāvji Bils Flores, Roberts Pitengers un Kenijs Merčants, kuri pārstāv enerģētikas, tirdzniecības, finanšu komiteju un komiteju, kas atbild par nodokļiem un valsts parāda apmēru. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas