Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Aptauja: Arvien biežāk cilvēku grūtībās iedzīvotāji vaino pašu neizdarību

Arvien biežāk cilvēku grūtībās iedzīvotāji vaino viņus pašus, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Šogad maijā iedzīvotājiem lūgts vērtēt, kas, domājot par to, kāpēc daudziem cilvēkiem Latvijā iet grūti, proti, valda nabadzība, bezdarbs, ir vairāk vainīgs - netaisnīga sabiedrība un sociālā iekārta vai cilvēki paši.

26% aptaujāto uzskata, ka cilvēku grūtībās vainojama netaisnīga sabiedrība un netaisnīga sociālā vide. Šādu viedokli paudošu iedzīvotāju īpatsvars, salīdzinot ar 2017.gadu, kad veikts iepriekšējais mērījums, sarucis par četriem procentpunktiem, sasniedzot zemāko līmeni novērojumu vēsturē.

Augstāko rādītāju savukārt sasniedzis to iedzīvotāju īpatsvars, kas uzskata, ka cilvēku grūtībās vainojami viņi paši. Šādu viedokli pauduši 25% aptaujāto, kas ir par pieciem procentpunktiem vairāk nekā 2017.gadā.

Savukārt vēl 45% respondentu uzskata, ka cilvēku grūtībās abi iepriekšminētie faktori ir vienlīdz vainīgi.

Top komentāri

Sada
S
"Fake News". Tipiska maldu ziņa. 26% ir ielāks skaitlis nekā 25%, līdz ar to cilvēku neizdarība nevat būt svarīgākais faktors. Otrkārt, Latgalē 75% ir bezdarbs, visā Latvijā, 65% no tiem, kam pāri 50, tātad 15 gadi līdz pensijai, ir ilgstoši bezdarbneiki, un 75% cilvēku Latvijā alga ir lidz 700 eiro mēnesī. Kaut kā izskatās, ka latvieši ir tik unikāli pasaulē, ka 75% no visiem iedzīvotājiem valstī dzīvo nabadzībā, jo ir neizdarīgi
tiesa
t
visi jau nevar būt "izdarīgi" un "apsviedīgi" tik mazā valstiņā, daudzi neprot nozagt, nemāk krāpties, shēmot un apčakarēt, kā arī netiek ienesīgā vietā, jo to nav nemaz tik daudz
Nekā jauna !!! >:-)
N
Veidenbaums Ej un dzenies tik pēc naudas Ej un dzenies tik pēc naudas,Krāp un blēdī, cik tik jaudas,Skaties tik uz savu labu,Rauj no citiem,rauj, kur dabū,Tomēr strādā tikumīgi. Krietni, stingri ,likumīgi. Valdniekiem godu rādi,Lai tie būtu vai nu kādi.Bagātniekus turi cieņā:Līdzēt var tie ļaunā dienā.Tā tu dzīvo tikumīgi,Stingri, cieti, likumīgi.Būs tev nauda, būs tev vieta,Dzīves grunte droša, cieta;Cienīs tevi klanīdamies,Strādās tevim lādēdamies,Valdīsi tu tikumīgi,Sodīs` stingri, likumīgi.Tad tu vari palīgsmoties,Labi sevi pamieloties;Paņemt sievu padevīgu,Tuklu dumju paklausīgu;Papriecāties tikumīgi,Radīt bērnus likumīgi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas