Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Darba devēju visvairāk ieteikto izglītības iestāžu un studiju topā šogad aptaujāti 2654 uzņēmumi no visām tautsaimniecības nozarēm, apliecinot, ka interese ir par speciālistiem visās nozarēs

Aptauja: Darba devēju visvairāk ieteiktā augstskola - RTU

Latvijas darba devēju visvairāk ieteiktā augstskola ir Rīgas Tehniskā Universitāte (RTU), savukārt ieteiktākā koledža - Rīgas Tehniskā koledža, secināts Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) un karjeras portāla Prakse.lv aptaujā.

Aptauja liecina, ka šogad darba devēju minēto profesiju lokā par saraksta līderi izvirzīta Latvijas Universitātes (LU) datorzinātnes - bakalaura studiju programma. Pirmajā desmitniekā ir arī LU apgūstamās studiju programmas - komunikācijas un vadības zinību (bakalaura studiju programmas), kā arī divas biznesa augstskolas Turība studiju programmas - tūrisma un viesmīlības nozares uzņēmumu vadība un uzņēmējdarbības vadīšana. Desmitniekā ierindojas arī Stokholmas Ekonomikas augstskolā Rīgā studiju programma BSc in Economics and Buisness, kā arī tādas studiju programmas, kas saistītas ar datorsistēmu apguvi, finansēm, būvniecību.

Apkopojot informāciju par darba devēju ieteiktākajām augstskolām, saraksta līdera godu saglabā RTU, kurai seko LU, Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU), biznesa augstskola Turība, Banku augstskola, Rīgas Stradiņa universitāte, Augstskola RISEBA, Stokholmas Ekonomikas augstskolā Rīgā, Vidzemes augstskola un Transporta un sakaru institūts.

Savukārt TOP pieci ieteiktākās koledžas ir Rīgas Tehniskā koledža, Juridiskā koledža, Rīgas Celtniecības koledža, Alberta koledža un Latvijas Kultūras koledža.

Turpretī darba devēju ieteiktākās profesionālās izglītības iestādes ir Rīgas Valsts tehnikums, Rīgas tūrisma un radošās industrijas tehnikums, Rīgas Tirdzniecības profesionālā vidusskola, Profesionālās izglītības kompetences centrs Ogres tehnikums, kā arī Rīgas Mākslas un mediju tehnikums.

Prakse.lv vadītājs Jānis Logins norādīja, ka absolventi, izvēloties studiju virzienu, ņem vērā darba devēju viedokli, par ko liecina pieaugošais topa sadaļas apmeklējums portālā Prakse.lv.

Latvijas mobilais Telefons (LMT) viceprezidente un valdes locekle Laura Keršule teica, ka informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozare ir populāra un nepieciešama profesija darba tirgū. Taču jauno cilvēku, kas beiguši mācību iestādes, zināšanas vairāk ir teorētiskas nekā praktiskas. Tāpēc LMT ir ieinteresēts, lai tieši darba tirgū nepieciešamās zināšanas varētu saņemt arī augstskolās. LMT ir ieinteresēts, lai studenti apgūtu IKT nozares zināšanas. Pēc viņas teiktā, būtu labi, ja kāda augstskola speciāli apmācītu IKT speciālistus, kuru trūkst Latvijas darba tirgū, veidojot atsevišķu augstskolu, kur IKT speciālistus apmācīt.

RTU studiju prorektors Uldis Sukovskis teica, ka RTU cenšas attīstīties, gan studiju programmas, gan infrastruktūras un vides jomās, kas, acīmredzot, ir galvenais iemesls, kādēļ RTU šajā topā gadu no gada stingri saglabā savas pozīcijas.

Viņš piekrita, ka IKT ir aktualitāte, un RTU kopumā šajā gadā piedāvā apmēram 600 budžeta vietas dažādās IKT nozaru studiju programmās, kā arī cenšas attīstīt starpdisciplinārās studiju programmas.

LU datorikas fakultātes dekāns Guntis Arnicāns piekrita, ka IKT nozare ir pieprasīta, un darba devēju ieteiktāko studiju programmu augšgalā, pēc viņa teiktā, ir tās, studiju programmas, kurās šajā jomā ir plašāks piedāvājums.

Darba devēju ieteiktāko izglītības iestāžu un studiju topā šogad aptaujāti 2654 uzņēmumi no visām tautsaimniecības nozarēm, apliecinot, ka interese ir par speciālistiem visās nozarēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas