Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aptauja: Latvijā 55% iedzīvotāju neveic un arī neplāno veidot uzkrājumus privātajos pensiju fondos

Latvijā 55% iedzīvotāju neveic un arī neplāno veidot uzkrājumus privātajos pensiju fondos, aģentūrai LETA pavēstīja Luminor Bank, atsaucoties uz bankas veiktās aptaujas datiem.

Aptaujā noskaidrots, ka Latvijā un arī Lietuvā 80% iedzīvotāju uzskata, ka viņiem nav gana daudz īpašumu un uzkrājumu, lai varētu izdzīvot pensijas gados, 15% domā, ka viņu uzkrājumi ir daļēji pietiekami, bet 5% ir pārliecināti, ka viņiem ir pietiekami daudz līdzekļu vecumdienām.

Vienlaikus, pēc aptaujas datiem, Igaunijā iedzīvotāji jūtas nedaudz pārliecinātāki par savu labklājību pensijas gados - 7% apgalvo, ka uzkrāts pietiekami daudz, bet 73% domā pretēji.

Luminor pensiju produktu vadītāja Anželika Dobrovoļska norādīja, ka aptaujā 70% respondentu atzinuši, ka viņiem nav pensiju trešā līmeņa. Galvenais šķērslis, kāpēc iedzīvotāji neizmanto pensiju trešo līmeni, ir brīvu naudas līdzekļu trūkums. Šādu viedokli Latvijā pauduši 46% no tiem, kas uzkrājumus šajā pensiju līmenī neveic, kamēr Lietuvā šādu atbildi sniedzis 41%, bet Igaunijā - 31% respondentu.

Tajā pašā laikā 29% Latvijas iedzīvotāju minējuši, ka netic, ka pensiju trešajā līmenī ieguldītais naudas apjoms pieaugs, bet 17% nav bijis laika vai vēlmes par to domāt.

Vienlaikus Dobrovoļska minēja, ka pensiju trešajā līmenī iemaksu apmērs un biežums nav ierobežots, līdz ar to brīžos, kad finansiālā situācija ir sliktāka, var iemaksāt kaut vai dažus eiro mēnesī, bet tad, kad ir iespēja, iemaksu apmēru var palielināt.

Aptauja tika veikta 2020.gada maijā Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, aptaujājot 1618 respondentus vecumā no 23 līdz 59 gadiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas