Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Arī mikroautobusu biļete Rīgā maksās 1,15 eiro; ieviesīs vienoto e-talonu sistēmu

No februāra arī Rīgas mikroautobusos vienas biļetes cena būs 1,15 eiro, pērkot kioskos, un 2 eiro - pērkot pie transporta vadītāja, otrdien apstiprināja Rīgas domes Satiksmes departamenta autotransporta komercpārvadājumu licencēšanas komisija.

Tā kā gan Rīgas sabiedriskajā transportā, gan mikroautobusā viena brauciena cena no februāra būs vienāda, vienu e-talonu varēs izmantot gan Rīgas satiksmes sabiedriskajā transportā, gan arī Rīgas Mikroautobusu satiksmes minibusos. Mikroautobusos darbosies arī pārējā sabiedriskā transporta atlaides noteiktam braucienu skaitam, piemēram, 10, 20 un 50 braucieniem.

Arī turpmāk bez maksas tiks pārvadāti pirmsskolas vecuma bērni, neaizņemot papildu sēdvietu, personas, kurām noteikta I vai II invaliditātes grupa, personas līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti un persona, kas pavada personu, kurai noteikta I invaliditātes grupa, vai personu līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti.

Turpināsies arī akcija, kas ļauj Latvijas valsts augstskolu bakalaura grāda pilna laika dienas nodaļas izcilniekiem vismaz šajā pusgadā braukt par brīvu Rīgas Mikroautobusu satiksmes minibusos.

Rīgas Mikroautobusu satiksmes valdes priekšsēdētājs Vitālijs Komars, skaidrojot ekonomisko un saimniecisko pamatojumu biļešu cenas paaugstināšanai, iegādājoties biļeti pie vadītāja, norādīja, ka, "samazinoties skaidrās naudas apritei un palielinoties e-talonu skaitam, uzlabošoties satiksmes drošība, jo autobusu vadītāju tiešajos pienākumos ir nodrošināt pasažieru pārvadāšanu. Tāpat, palielinoties e-talonu skaitam, ar lielāku precizitāti tiks veikta reisu izpilde, kā arī samazināsies risks, ka netiek izsniegts braucienu apliecinošs dokuments".

Mikroautobusu satiksmi Rīgā nodrošina pašvaldības SIA Rīgas satiksme pārraudzībā esošā pilnsabiedrība Rīgas Mikroautobusu satiksme.

Kā aģentūrai LETA paskaidroja autotransporta komercpārvadājumu licencēšanas komisijas vadītājs Vadims Faļkovs (Saskaņa), no šā gada februāra spēkā bija jāstājas jau 2013.gadā plānotajai cenai - 1,20 eiro. Otrdien komisija akceptēja biļetes cenu vienā līmenī ar sabiedriskā transporta brauciena cenu - 1,15 eiro.

Kā ziņots, ņemot vērā, ka valdība tā arī nav piekritusi sadarboties ar Rīgas domi pilsētas sabiedriskā transporta finansēšanā, kā arī to, ka netiek ļauts piemērot atšķirīgus apmaksas noteikumus rīdziniekiem un nerīdziniekiem, no šī gada 1.februāra stāsies spēkā jaunas biļešu cenas Rīgas sabiedriskajā transportā.

Pēc Rīgas satiksmes izmaksu aprēķiniem, jaunā pilnās biļetes cena Rīgas sabiedriskajā transportā no februāra būs 1,15 eiro.

Tas nozīmē, ka ikvienam cilvēkam, kurš neietilpst kādā no pasažieru kategorijām, kam dome noteikusi atlaides, neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas biļete maksās 1,15 eiro.

Tikmēr, pērkot biļeti pie transporta vadītāja, tā maksās divus eiro.

Šogad Rīgā tiks saglabātas visas esošās atlaides un brīvbiļetes, bet daudzām plašām grupām tiks noteiktas jaunas atlaides, saglabājot viņiem esošās biļešu cenas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas