Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Ārlietu ministrs ar Lielbritānijas vēstnieku pārrunā ekonomisko situāciju eirozonā

Piektdien ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Lielbritānijas vēstnieku Latvijā Endrjū Soperu un pārrunāja abu valstu politiskās un ekonomiskās attiecības, vizīšu apmaiņu, kā arī aktuālos Eiropas Savienības un starptautiskās politikas jautājumus, portālu Diena.lv informēja Ārlietu ministrijā.

Starptautiskās politikas kontekstā īpaša vērība tika veltīta jautājumiem par ES daudzgadu budžetu un ekonomisko situāciju eirozonā. E.Rinkēvičs uzsvēra, ka Latvijai būtiskākie jautājumi diskusijās par ES daudzgadu budžeta veidošanu ir lauksaimniecības tiešmaksājumu palielināšana, kā arī finansējuma nesamazināšana kohēzijai.

Sarunas partneri atzīmēja, ka Latvijas un Lielbritānijas attiecības tradicionāli ir ciešas un sekmīgas. Pārrunājot divpusējo vizīšu plānus, ārlietu ministrs aicināja vizītē Latviju apmeklēt Lielbritānijas ārlietu ministru Viljamu Heigu, kā arī Eiropas lietu ministru Deividu Lidingtonu, savukārt E.Sopers aicināja E.Rinkēviču vizītē apmeklēt Lielbritāniju.

Puses arī izteica gandarījumu par 2012. gada februārī Stokholmā plānoto Baltijas valstu, Ziemeļvalstu un Lielbritānijas premjeru kopējo tikšanos.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas