Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Armijā būtiski audzis ar Covid-19 saslimušo karavīru un darbinieku skaits

Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS) Covid-19 patlaban kopumā konstatēts 128 karavīriem un civilajiem darbiniekiem, bet vēl 438 karavīri un civilie darbinieki ir pašizolācijā, aģentūra LETA uzzināja Aizsardzības ministrijā (AM).

7.janvārī AM informēja, ka tobrīd Covid-19 bija konstatēts 72 karavīriem un civilajiem darbiniekiem, bet vēl 93 karavīri un civilie darbinieki bija pašizolācijā.

AM neatklāj, kurās bāzēs ir visvairāk saslimušo un pašizolācijā esošo. Lielākā militārā bāze Latvijā ir Ādažos, kur ikdienā dienesta pienākumus pilda vairāki tūkstoši Latvijas karavīru un civilie darbinieki. Tāpat šajā bāzē ir dislocēta vairāk nekā 1500 karavīru lielā NATO kaujas grupa.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati liecina, ka šī gada sākumā aug ar Covid-19 inficēto skaits Ādažu novadā. Piemēram, pirmdien Ādažu novadā reģistrēja 34 jaunus saslimušos, kas bija viens no augstākajiem rādītājiem visā valstī, bet pēdējās 14 dienās kopumā Ādažos reģistrēti 186 ar Covid-19 inficētie.

Pēdējo 14 dienu kumulatīvais saslimšanas ar Covid-19 rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju Latvijā ir 686,8, kamēr Ādažos tas jau ir sasniedzis 1600, kas ir viens no augstākajiem rādītājiem valstī.

Patlaban NBS funkcijas un kaujas spējas nav ietekmētas un NBS uzdevumu izpilde ir esošajā līmenī, norādīja ministrijā.

Jau ziņots, ka nesen inficēšanās ar Covid-19 konstatēta arī Latvijā izvietotās NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas karavīriem.

Tāpat ir identificētas saslimušo karavīru kontaktpersonas. Saslimušie karavīri un kontaktpersonas esot norobežotas no pārējiem, lai ierobežotu vīrusa tālāko izplatību. Saslimušo veselības stāvokli ministrijā nekomentēja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas