Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Arodbiedrība: Latvijas Radio darbinieku streiks būs pēdējais solis protestā par valdes darbu

Latvijas Radio darbinieku streiks būs pēdējais solis un izmisuma rīcības variants protestā pret sabiedriskā medija valdes darbu, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Radio arodbiedrības valdes loceklis un Latvijas Radio žurnālists Edgars Kupčs.

Viņš sacīja, ka arodbiedrība pēc šodienas Latvijas Radio valdes preses konferences var teikt atzinīgus vārdus, ka beidzot tiek atzīts, ka medijā ir problēmas. Tajā pašā laikā var izteikt arī nožēlu, ka atzīšanās notiek nedēļu pēc Latvijas Radio Ziņu dienesta neuzticības izteikšanas.

Pēc Kupča sacītā, novēloti notiek arī atzīšanās, ka Latvijas Radio ir krīzes situācijā. "Tas, ka pēdējo trīs gadu laikā trešdaļa jeb 106 darbinieki ir aizgājuši no Latvijas Radio, parāda, ka krīze ir ieilgusi un sen bijusi, bet valde līdz šim ir atteikusies to atzīt," pauda Kupčs.

Kupčs uzsvēra, ka valdes nākotnes piedāvājums ir labs, bet nesaskata tajā naudu. "Bez naudas ir cita problēma - valde nerunā ar lielāko daļu darbinieku. Lai darbinieki varētu sarunāties ar valdi, tā vietā valde vēršas ar visādām soda metodēm un kontrolēm, lai darbinieku savaldītu," atzina Kupčs.

Viņš piebilda, ka arodbiedrība ir saņēmusi daudz sūdzību no darbiniekiem par valdes sodīšanas veidiem, piemēram, par kontrolētu darba laika uzskaitīšanu. Kupčs uzsvēra, ka valde līdz šim nav mācējusi sarunāties ar darbiniekiem, kā arī nav pierādījusi, ka tai ir izpratne par radio darbu.

Savukārt par preses konferencē Latvijas Radio valdes priekšsēdētājas Unas Klapkalnes izteikto noliegumu, ka valde esot izdarījusi jebkādus spiedienus uz darbiniekiem, Kupčs sacīja: "Valde tā var teikt, bet mums ir papīri."

LETA jau ziņoja, ka pēc tam, kad Latvijas Radio Ziņu dienests izteica neuzticību valdei un prasīja tās atkāpšanos, Latvijas Radio valdes ieskatā šobrīd tai nav pamata atkāpties no amata, trešdien preses konferencē sacīja Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne.

Top komentāri

kontrolēts darba laiks
k
Kontrolēta darba laika uzskaitīšana nav sods, bet normāls nosacījums, it īpaši, ja darbinieku finansē no nodokļu naudas. ja darbinieki tādēļ ir negatīvi noskaņoti pret vadību, tad es šoreiz esmu vadības pusē.
Gudra, zinoša un enerģiska
G
LR valdes priekšsēdētāja Klapkalne ir gudra, zinoša un enerģiska vadītāja. Neko labāku par viņu tie streikotāji neatradīs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas