Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Ārvalstīs esošs Krājbankas noguldītājs atlīdzību no Citadeles varēs iegūt ar pilnvarotas personas starpniecību

Ārvalstīs esošs Latvijas Krājbankas noguldītājs valsts garantēto atlīdzību no AS Citadele banka (Citadele) varēs iegūt ar pilnvarotas personas starpniecību.

Jau ziņots, ka garantētās atlīdzības izmaksa līdz 100 000 eiro (70 280,40 latu) apmērā gan fiziskām, gan juridiskām personām sāksies otrdien, 29.novembrī. Krājbankas noguldītājiem valsts garantētās atlīdzības izmaksu nodrošinās Citadele.

Kā informēja Citadeles pārstāve Ieva Prauliņa, ārvalstīs esoša Krājbankas noguldītāja naudu Citadelē varēs izņemt pilnvarots cilvēks.

"Pilnvarotai personai obligāti līdzi jāņem pase un notariāli apstiprināta pilnvara. Ja pilnvara tiek apstiprināta ārzemēs, tad tai jābūt noformētai atbilstoši starptautiskajai praksei," sacīja Prauliņa.

Savukārt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas pārstāve Anna Dravniece ārvalstīs esošam Krājbankas noguldītājam ieteica painteresēties konkrētās valsts Latvijas vēstniecībā vai konsulātā par procedūru, kā šādu pilnvaru noformēt. Viņa uzsvēra, ka garantēto atlīdzību klienti būs tiesīgi saņemt turpmākos 60 gadus jeb līdz pat 2071.gadam.

Prauliņa arī atgādināja: ja cilvēkam ir konts un internetbanka bankā Citadele, viņam nav nepieciešams klātienē ierasties bankā, bet ir iespēja nosūtīt internetbankā brīvas formas rīkojumu un saņemt naudu kontā.

Jau ziņots, ka 21.novembrī FKTK padome nolēma apturēt Krājbankas darbību, jo tika konstatēts līdzekļu iztrūkums aptuveni 100 miljonu latu apmērā. Tā kā Lietuva nolēmusi pieteikt bankrota lietas ierosināšanu pret Krājbankas lielāko akcionāri Snoras, FKTK gatavo Latvijā strādājošās bankas maksātnespējas pieteikumu.

Valsts policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar Krājbankā konstatēto līdzekļu iztrūkumu pēc Krimināllikuma (KL) 196.panta 1.daļas. KL 196.panta 1.daļā paredzētais noziedzīgais nodarījums ir uzņēmuma vai organizācijas atbildīga darbinieka vai pilnvarotas personas izdarītas tīšas darbības, ļaunprātīgi izmantojot savas pilnvaras vai tās pārsniedzot, ja ar šīm darbībām radīts būtisks kaitējums uzņēmuma, organizācijas vai ar likumu aizsargātām citas personas tiesībām un interesēm.

Garantētās atlīdzības izmaksa līdz 100 000 eiro (70 280,40 latu) apmērā gan fiziskām, gan juridiskām personām sāksies otrdien, 29.novembrī. Krājbankas noguldītājiem valsts garantētās atlīdzības izmaksu nodrošinās Citadele.

Lai nodrošinātu Krājbankas klientiem ērtāku apkalpošanu un cilvēkiem nebūtu jāgaida dzīvajā rindā, banka Citadele aicina klientus savu apmeklējumu iepriekš reģistrēt, informēja Citadeles pārstāve Ieva Prauliņa.

Klienti piereģistrēt savu apmeklējumu var Citadeles mājaslapā www.citadele.lv vai zvanot bankas diennakts Klientu atbalsta centram pa tālruni 67 010 000 vai 1188.

"Klientu ērtībai esam izveidojuši rezervācijas sistēmu bankas Citadele mājaslapā. Piesakot savu vizīti iepriekš, cilvēkiem ir iespēja ietaupīt savu laiku un nestāvēt dzīvajā rindā. Tā kā ne visiem iedzīvotājiem ir interneta pieslēgums, piereģistrēties iespējams arī telefoniski," skaidroja bankas Citadele valdes loceklis Kaspars Cikmačs.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) pieņēmusi lēmumu, ka AS Latvijas Krājbanka noguldītājiem valsts garantētās atlīdzības izmaksu nodrošinās banka Citadele, šodien preses konferencē paziņoja FKTK un Citadele bankas vadība.

Naudas izmaksas tiks sāktas otrdien, 29.novembrī.

Saskaņā ar likumu naudu varēs saņemt 60 gadus, rēķinot no 29.novembra. Atbildīgās amatpersonas tāpēc aicina cilvēkus jau pirmajā naudas izmaksas dienā "neforsēt" banku Citadele, jo valsts garantētos noguldījumus varēs izņemt ilgu laika posmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas