Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ašeradens: Jauns konkurss par FKTK vadītāja amatu var tuvināt Latviju Moneyval pelēkajam sarakstam

''Jauns konkurss par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadītāja amatu var tuvināt Latviju Eiropas Padomes komitejas noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanai Moneyval pelēkajam sarakstam,'' šādu viedokli šorīt LTV Rīta panorāmā pauda partijas Vienotība valdes priekšsēdētājs, Saeimas deputāts Arvils Ašeradens (JV).

Konkursa komisija FKTK vadītāja amatam ir izraudzījusies bankas Citadele valdes locekli Santu Purgaili, taču pašlaik valdošajā koalīcijā trūkst balsu viņas apstiprināšanai amatā, jo dažādu iemeslu dēļ skeptiski par atbalstu viņai ir izteikušās partijas Attīstībai/Par , Visu Latvijai -Tēvzemei un brīvībai/LNNK  un KPV LV.

Ašeradens situāciju ap Purgaili vērtēja kā "ļoti nepatīkamu". Viņam neesot saprotama partiju argumentācija, jo Purgaile caurskatāmā konkursā izraudzīta kā labākā pretendente uz šo amatu.

Politiķis apgalvoja, ka Latvijas starptautiskie partneri sagaidot FKTK vadības nomaiņu, attiecīgi viņš domā, ka vēl viens konkurss uz šo amatu var tuvināt Latviju Moneyval pelēkajam sarakstam, tāpēc JV līderis cer, ka partijas tomēr panāks vienošanos.

Ašeradena vērtējumā, kopumā valdība strādā un neesot pamata teikt, ka koalīcijā būtu kāda nestabilitāte.

Tomēr raksturojot darbu koalīcijā, Ašeradens izteicās, ka esot nonākts īstermiņa politiskās domāšanas situācijā, piemēram, tā vietā, lai runātu par universitāšu darba uzlabošanu kopumā valdība ķeras klāt pie Latvijas Universitātes rektora, vai arī tā vietā, lai spriestu par prokuratūras lomas stiprināšanu izmeklējošo iestāžu struktūrā, valdība ķeras klāt pie personāliju jautājuma.

Savukārt runājot par nākamā gada budžeta izstrādi, Ašeradens apgalvoja, ka deputātu kvotu scenārijs netiekot apsvērts.

"Nebūs ne deputātu, ne frakciju kvotas," apgalvoja politiķis, sakot, ka sabiedrība tam jau esot izgājusi cauri, attiecīgi viņš nedomājot, ka kāds "vēlreiz gribētu uzkāpt uz šī grābekļa".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas