Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ašeradens rosina veidot publiskā un privātā sektora sadarbību ekonomisko noziegumu apkarošanā

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (Vienotība) rosina veidot kopīgu, mērķtiecīgu un sistemātisku publiskā un privātā sektora sadarbību ekonomisko noziegumu apkarošanā, paredzot arī plašu sabiedrības iesaisti, aģentūrai LETA pavēstīja Ekonomikas ministrijā (EM).

Tautsaimniecības padome piektdien, 29.septembrī, kopā ar tiesībsargājošo iestāžu pārstāvjiem diskutēs par progresu un iespējām apkarot ekonomisko noziegumus - korupciju, kukuļdošanu, izvairīšanos no nodokļu maksāšanas, tirgus manipulācijas, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un krāpšanu.

Pēc EM vēstītā, ekonomiskie noziegumi, lai arī skaitliski neveido lielu īpatsvaru, atstāj ļoti būtisku, negatīvu ietekmi uz tautsaimniecības attīstību, konkurenci un iedzīvotāju labklājību. "Pēdējos gados ir sasniegts nozīmīgs progress ekonomisko noziegumu apkarošanā, par ko liecina tiesībsargājošo iestāžu darba rezultāti. Taču noziedznieku radītie zaudējumi joprojām ir lieli. Piemēram, atsaucoties uz Ārvalstu Investoru padomes datiem, ļaunprātīgas maksātnespējas procesa dēļ Latvijas tautsaimniecība ir zaudējusi 665 miljonus eiro. Nākamajos 10 gados šie zaudējumi varētu pārsniegt 850 miljonus eiro," informēja ministrijas pārstāvji.

Attiecīgi nepieciešams meklēt jaunus veidus, kā cīņu padarīt efektīvāku. Ašeradens rosina veidot kopīgu, mērķtiecīgu un sistemātisku publiskā un privātā sektora sadarbību ekonomisko noziegumu apkarošanā, paredzot arī plašu sabiedrības iesaisti.

"Pēdējos gados ekonomisko noziegumu apkarošana ir pacelta augstu valdības dienas kārtībā. Esam sasnieguši labu progresu, īpaši negodīgas maksātnespējas procesa ierobežošanā. Vienlaikus ir skaidrs, ka ir jāturpina sāktais darbs, tagad paplašinot arī tvērumu. Tas sevī ietver cīņu arī ar negodīgu konkurenci, ēnu ekonomikas apkarošanu tās plašākajā nozīmē u.c. Un to var panākt tikai ciešā sadarbībā ne tikai starp tiesībsargājošajām iestādēm, bet arī publisko un privāto sektoru, iesaistot arī sabiedrību," pauda ministrs.

Pēc Tautsaimniecības padomes sēde piektdien plkst.14.30 Brīvības ielā 55, Rīgā, paredzēts mediju brīfings. Tajā piedalīsies Ašeradens, Valsts Policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieks Pēteris Bauska, kā arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Tautsaimniecības padome dibināta, lai ar sabiedrības līdzdalību veicinātu uzņēmējdarbībai labvēlīgas vides politikas īstenošanu, identificējot uzņēmējdarbību kavējošos apstākļus un veicot nepieciešamās darbības to novēršanai. Padomes vadības komitejā strādā EM, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras un Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvji. Savukārt Tautsaimniecības padomes sastāvā strādā 28 vadības komitejas izvirzīti eksperti no 15 nozaru uzņēmēju organizācijām, citām valsts iestādēm un akadēmiskajām aprindām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas