Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

ASV vēstniece apmeklēs Daugavpili

Ceturtdien un piektdien ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere dosies darba vizītē uz otro lielāko Latvijas pilsētu Daugavpili, informē ASV vēstniecība Latvijā. Apmeklējuma mērķis ir nostiprināt attiecības ar Daugavpils vadību un sabiedrību, kā arī piedalīties Daugavpils Universitātes rīkotajā Zinātnes festivālā.

Pirmajā vizītes dienā ASV vēstniece viesosies Daugavpils Valsts poļu ģimnāzijā, kur diskutēs ar studentiem un atbildēs uz jautājumiem par Latvijas – ASV attiecībām. Vēlāk viņa apmeklēs pasaulslavenā mākslinieka Marka Rotko zāli Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā un ASV Informācijas centru Daugavpils Centrālajā bibliotēkā. Vēstniece tiksies arī ar Daugavpils domes priekšsēdētāju Jāni Lāčplēsi.

Piektdien vēstniece iepazīsies arī ar Silver Screen Cinema kinoteātri Daugavpilī. Ņemot vērā Daugavpils reliģisko daudzveidību, vēstniece apskatīs vairākus pilsētas dievnamus.

Pēcpusdienā viņa nolasīs lekciju par klimata pārmaiņām un atjaunojamajiem enerģijas resursiem Daugavpils Universitātes rīkotā Zinātnes festivāla ietvaros. Pēc tam vēstniece dāvinās grāmatu kolekciju Library of America universitātes bibliotēkai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas