Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Atbalsta pasākumiem Covid-19 krīzē rosina novirzīt vēl 75 miljonus eiro

Finanšu ministrija (FM) aicinās valdību lemt par papildu 75 miljonu eiro novirzīšanu atbalsta pasākumiem nodokļu maksātājiem, liecina izskatīšanai valdībā iesniegtais FM rīkojuma projekts.

Līdz šim Valsts ieņēmumu dienestam (VID) piešķirti 627,4 miljoni eiro, lai iestāde dažādās atbalsta programmās varētu novirzīt finansējumu Covid-19 krīzē cietušiem uzņēmumiem un darba ņēmējiem.

No šā gada sākuma līdz 4.jūnijam nodokļu maksātājiem izmaksāts atbalsts 444 840 396 eiro apmērā, bet atbalsta turpmākai izmaksai VID pieejami 182,6 miljoni eiro.

FM skaidroja, ka par vienu mēnesi pagarināts atbalsts sniegšanas periods Covid-19 krīzes skartajiem uzņēmumiem apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, tāpēc, lai nodrošinātu nepārtrauktu atbalsta izmaksu nodokļu maksātājiem, nepieciešams lēmums par papildu finansējuma 75 miljonu eiro apmērā piešķiršanu VID no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Minēto summu plānots piešķirt VID, lai dienests nodrošinātu atbalsta sniegšanu nodokļu maksātājiem dīkstāvē esošu darbinieku, pašnodarbināto personu, individuālo komersantu un patentmaksātāju atlīdzības kompensēšanai, nepilnu darba laiku strādājošu darbinieku atlīdzības kompensēšanai un Covid-19 krīzes skarto uzņēmumu apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai.

Plānots, ka par līdzekļu novirzīšanu Ministru kabinets lems otrdien, 15.jūnijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas