Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Atlaistais Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs kļuvis par padomnieku jaunajai valdei

No amata pirms pāris nedēļām atbrīvotais, VAS _Latvijas Pasts valdes priekšsēdētājs Aigars Vītols kļuvis par Latvijas Pasta_ jaunieceltās valdes padomnieku, liecina portāla pietiek.com rīcībā esošā informācija.

Jau ziņots, ka 20. janvārī Satiksmes ministrija paziņoja par Latvijas Pasta valdes nomaiņu, iepriekšējai vadībai pārmetot nepietiekami efektīvu darbību biznesa plānā noteikto mērķu sasniegšanai.

Portāla pietiek.com rīcībā esošā informācija liecina, ka A.Vītola alga mēnesī ir aptuveni 2 000 latu. Valdes priekšsēdētāja amatā viņš saņēmis nedaudz vairāk kā 2 500 latu. A.Vītols, norādot, ka vairs nav valsts amatpersona un uzņēmuma darbinieku atalgojums ir komercnoslēpums, ātteicās pietiek.com atklāt, kāda ir viņa jaunā alga, bet nenoliedza, ka tā ir ap 2 000 latu liela.

A.Vītols portālam uzsvēra, ka viņa uzdevums jaunajā amatā ir nodrošināt pēctecību jaunieceltās valdes darbā, jo šī pēdējos gados ir jau septītā Latvijas Pasta vadība, kas apgrūtinot iesākto darbu pabeigšanu. "Jaunajai valdei var būt savs, savādāks redzējums un stratēģija, bet uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4 000 cilvēku, nevar visu pārtraukt, kamēr jaunā valde pētīs situāciju - pēctecībai ir jābūt," uzskata bijušais uzņēmuma šefs.

Satiksmes ministrijs Aivis Ronis pietiek.com atzina, ka ir informēts par A.Vītola jauno amatu, bet nesaskata, ka tas būtu pretrunā ar Satiksmes ministrijas mērķi, nomainot līdzšinējo Latvijas Pasta vadību. A.Ronis skaidroja, ka A.Vītols jaunajai valdei pietuvinātā amatā iecelts tikai "uz laiku, lai nodotu lietas". Sīkāk ne par A.Vītola jauno algu, ne līguma nosacījumiem un tā termiņu ministrs nezinot. Tomēr A.Roņa teiktais, ka bijušais uzņēmuma šefs Latvijas Pasta valdes padomnieka amatā neuzkavēsies ilgi, ir pretrunā ar paša A.Vītola teikto. Viņš pietiek.com noliedza, ka amatā ir tikai uz īsu laiku.

Pēc neoficiālas informācijas, kas ir pietiek.com rīcībā, jaunās Latvijas Pasta valdes labvēlība pret A.Vītolu varētu būt saistīta ar neilgi pirms vadības maiņas pieņemtiem lēmumiem. Latvijas pasta IT departamenta direktora amatā strādā premjera Valda Dombrovska (Vienotība) biroja vadītājas Olitas Augustovskas vīrs Edgars Augustovskis. A.Vītols atteicās apstiprināt pietiek.com rīcībā esošo neoficiālo informāciju, ka dažas dienas pirms Latvijas Pasta valdes nomaiņas E.Augustovskis saņēmis algas pielikumu - valdes kompetencē neesot bijis lemt par departamenta vadības atalgojumu. Satiksmes ministrs A.Ronis uzsvēra, ka nav informēts par Satiksmes ministrijas kaptālsabiedrību darbiniekiem un to radniecīgām saitēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas