Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ātruma kontroles maratonā pieķertais rekordists traucies ar 177 km/h

Šogad 24 stundu ātruma kontroles maratonā likumsargi pieķēruši kopumā 635 ātrumpārkāpējus, kas ir gandrīz tikpat daudz, kā pērn – 636. Lielākais pārkāpums fiksēts Kurzemes reģionā, kur kāds ārzemnieks traucies ar 177 kilometriem stundā, savukārt deviņiem pārkāpējiem par atļautā braukšanas ātruma neievērošanu tiks atņemta autovadītāja apliecība, vēsta Valsts policija.

Trešdien Latvijā pieķerti kopumā 576 ātrumpārkāpēji, taču, apkopojot visus ātruma kontroles maratona rezultātus, jāteic, ka statistika ir vēl neapmierinošāka - 24 stundās fiksēti 635 ātrumpārkāpumi, kas ir tikai par vienu mazāk kā pērn, kad bija fiksēti 636 pārkāpēji. Tas norāda, ka, pat neskatoties uz to, ka tika plaši izziņota informācija par pastiprinātu ātruma kontroli, autovadītāju attieksme pret ceļu satiksmes noteikumiem un drošību joprojām nav mainījusies.

Šoreiz lielākie ātrumpārkāpēji bijuši tieši ārzemnieki, lai gan arī Latvijas autovadītāji izcēlušies ar pārgalvību, piemēram, likumsargi fiksējuši arī tādus pārkāpējus, kuri atzinās, ka zinājuši par ātruma kontroli, bet apzināti pārkāpuši ātrumu ar mērķi sacensties.

Lielākais pārkāpums fiksēts Kurzemes reģionā, kur kāda BMW markas automašīna Ventspils novadā, Jūrkalnes pagastā, virzienā uz Jūrkalni, ap plkst. 11 aiztraucās garām trafarētajai policijas automašīnai ar 177 kilometriem stundā. Atļautais braukšanas ātrums šajā ceļa posmā ir 90 kilometri stundā. Apturot automašīnu, noskaidrots, ka pie stūres bija kāds 1986. gadā dzimis ārzemnieks, kurš braucis ar nomas auto. Neskatoties uz to, ka uz Latvijas ceļiem ir ceļa zīmes, kas norāda atļauto braukšanas ātrumu, šis ārzemnieks policistiem skaidrojis, ka tik lielu ātrumu izvēlējies, jo uzskatījis, ka Latvijā tā drīkst braukt.

Plkst. 10.33 Jelgavas novadā, Platones pagastā, uz autoceļa Rīga – Jelgava (A8) Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki fiksēja kādu Volkswagen markas automašīnu, kura atļauto braukšanas ātrumu pārsniegusi gandrīz divas reizes. Vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā, šis spēkrats pabraucis garām policijas mašīnai ar 173 kilometriem stundā. Pie šī transportlīdzekļa stūres sēdies kāds 1979. gadā dzimis Ukrainas pilsonis. Par šo pārkāpumu pārgalvīgajam šoferim nāksies šķirties no vadītāja apliecības uz sešiem mēnešiem, kā arī samaksāt 360 eiro sodu.

Savukārt kāds 1993. gadā dzimis autovadītājs ar Audi markas automašīnu Vidzemes reģionā apdzina trafarēto policijas automašīnu, ātrumam sasniedzot 120 kilometrus stundā. Vaicājot, kādēļ pārsniedzis ātrumu, vadītājs likumsargiem stāstījis, ka nav pamanījis, ka viņam pa priekšu brauc trafarētā policijas automašīna.

Jāpiebilst, ka 24 stundu laikā policisti fiksējuši deviņus autovadītājus, kuriem pārsniegtā ātruma dēļ uz noteiktu laiku ir atņemtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības.

Kā zināms, ātruma kontroles maratons notika vienlaicīgi 26 Eiropas ceļu policijas tīkla dalībvalstīs.

Top komentāri

trusis nejaukais
t
taatad sanaak, ka latvijaa jau vairs neviens nopietni nepaarkaapj, ja lielie paarkaapeeji ir aarzemnieki, kuri aciimredzami brauc taa kaa braukushi. tad peec logjikas aarzemniekiem buutu jaabuut sliktaakiem statistikas datiem nekaa latvijaa. bet taa nav. taatad aatrums nebuut nav sliktaas statistikas patiesais ceelonis.
solon
s
Vajadzētu apkopot informāciju par izrakstīto sodu apmēru naudas izteiksmē. Plāns ir sasniegts?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas