Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Atsevišķām slimnīcām energoresursu cenu kāpuma kompensācija būs minimāla

Lai segtu energoresursu cenu kāpumu, slimnīcām atvēlēts 7,1 miljons eiro, taču kompensācija netiks visām slimnīcām, Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma teica Latvijas Slimnīcu biedrības (LSB) valdes priekšsēdētājs Jevgēņijs Kalējs.

Viņš atgādināja, ka energoresursu cenas ir būtiski palielinājušies, tas skāris arī slimnīcas, daudz jau darīts, lai rēķinus samazinātu. Viņš paskaidroja, ka Cēsu, Ogres slimnīcās ir strādāts, lai samazinātu rēķinus, taču citām slimnīcām tas tik sekmīgi nav izdevies.

Pašreizējā brīdī informācija no Veselības ministrijas liecina, ka tiks piešķirts palīdzībai 7,1 miljons eiro, lai tiktu galā ar energoresursu sadārdzinājumu. Pašlaik gan precīzi nav zināms, cik katrai slimnīcai no naudas tiks iedalīts, viņš uzsvēra.

Vienlaikus Kalējs norādīja, ka piešķirtais finansējums gan netiks, vai būs ļoti mazs, slimnīcām, kuras, piemēram, uzstādījušas saules paneļus par saviem līdzekļiem un veikušas citus darbus, lai mazinātu energoresursu sadārdzinājuma ietekmi. 

Tāpat pagaidām gan vēl nav zināms precīzs laiks, kad kompensācija tiks piešķirta.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas