Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Atvēlot vairāk nekā 259 000 eiro, stiprinās ārzemēs dzīvojošo tautiešu saikni ar Latviju

Sabiedrības integrācijas fonda padomes sēdē šodien atbalstīja valsts budžeta finansējuma piešķiršanu 23 projektiem, kuru mērķis ir stiprināt ārzemēs dzīvojošo tautiešu saikni ar Latviju, aģentūrai LETA pavēstīja Tieslietu ministrijā.

adomes sēdē atbalstītie projekti paredz sekmēt latviešu valodas apguvi, organizēt kultūras un izglītojošos pasākumus, piemēram, vasaras nometnes un radošās darbnīcas Latvijā un ārvalstīs dzīvojošajiem bērniem.

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA) pauda gandarījumu par piešķirto finansējumu tām aktivitātēm, kas veicinās latviešu kopienās dzīvojošo bērnu un jauniešu saikni ar Latviju un viņu piederību latviskajai kultūrtelpai.

''Valsts atbalsts motivēs ārzemēs dzīvojošos tautiešus, īpaši jauniešus, aktīvāk iesaistīties latviskās dzīvesziņas apguvē, stiprinot latvisko identitāti,'' sacīja Rasnačs.

Kopumā attiecīgajam mērķim ir piešķirti vairāk nekā 259 000 eiro. Projektus varēja iesniegt Latvijā un ārvalstī reģistrētas sabiedriskās organizācijas, kas pārstāv latviešu kopienu intereses ārvalstīs.

Top komentāri

.....
.
Iesākumā apziniet reālo situāciju - kāpēc ģimenes pamet savu dzimteni.
pits
p
Kārtējā barotava - saiknes stiprināšana. Urrā!!!!
Andris, Francijā
A
Malači! Uz kopējo izbraukušo skaita vesels 1 EUR uz katru izbraukušo. Kad māja deg, ar glāzi ūdens nebūs līdzēts. Kungi, veriet nu braši maku plašāk, vai arī sū.. kļūs arvien lielāki.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas