Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Augustā ar fotoradaru fiksētais ātruma rekords - 147 km/h; Rīgā - 142 km/h

Augustā ar stacionārajiem un pārvietojamajiem fotoradariem fiksēti teju 6500 ātruma pārkāpēju un ātrākais pārkāpējs traucies ar 147 kilometriem stundā (km/h), liecina Valsts policijas apkopotā statistika.

Ātruma pārkāpums "rekordists" fiksēts autoceļa Rīga–Ventspils 16. kilometrā virzienā uz Jūrmalu, kur Mercedes Benz šoferis braucis ar ātrumu 147 km/h. Savukārt Rīgā, uz Dienvidu tilta, kāds Mitsubishi vadītājs ātrumu pārsniedzis par 72 kilometriem stundā, braucot apdzīvotā vietā ar ātrumu 142 km/h.

Jāatgādina, ka likumsargu redzeslokā septembra sākumā nonāca kāds vēl steidzīgāks autovadītājs ar BMW, kurš traucies ar 185 kilometriem stundā, parādījis policijas ekipāžas radars uz Vidzemes šosejas virzienā uz Rīgu. Pēc šī izgājiena jaunietis savu pirms pāris nedēļām iegūto autovadītāja apliecību zaudējis uz pusgadu.

Valsts policija atgādina, ka kopš 2. jūlija stājušies spēkā bargāki sodi par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā paredz, ka krietni pieauguši naudas sodi par lielāku atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, bet par nelieliem pārkāpumiem - samazināti.

Infografika: Valsts policija 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas