Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Aukstā laika dēļ Latvijas kalnu trasēs būtiski samazinājies apmeklētāju skaits

Iestājoties stiprajam salam, kas šonedēļ vietām Latvijā sasniedzis pat -30 grādu atzīmi, kalnu trases izjūt būtisku apmeklētāju skaita sarukumu, aģentūra BNS noskaidroja, aptaujājot kalnu trašu pārstāvjus.

Atpūtas kompleksa Milzkalns direktors Viesturs Ošnieks aģentūrai BNS pastāstīja, ka cilvēku apmeklējums aukstā laika periodā samazinājies par 50‒60%. "Cilvēku ir krietni mazāk, tomēr domāju, ka brīvdienās sarosīsies, jo iedzīvotājiem gribas atpūsties," viņš prognozēja.

Pēc Ošnieka teiktā, apmeklētāju skaits varētu vairāk pieaugt nākamnedēļ. "Sola, ka gaisa temperatūra sasils līdz -10 grādiem. Šādā temperatūrā sniegs ir visideālākajā stāvoklī slēpošanai," viņš norādīja.

Arī kalnu trases Reiņa trase valdes priekšsēdētājs Austris Brutāns aģentūrai BNS sacīja, ka apmeklētāju skaits aukstajā laikā krietni samazinājies. Viņš prognozēja, ka Reiņa trasē klientu skaits varētu palielināties svētdien.

Savukārt slēpošanas centra Baiļi īpašnieks Valts Vanags aģentūrai BNS pastāstīja, ka slēpošanas centrs pirmās divas februāra dienas bijis slēgts. No piektdienas slēpošanas centrs ir atvērts katru dienu, tomēr uz cilvēku pieplūdumu brīvdienās Vanags necer.

Arī kalnu trases Žagarkalns reklāmas nodaļas pārstāve Zane Lūkina aģentūrai BNS atzina, ka aukstajās ziemas dienās samazinājies kalna apmeklētāju skaits, turklāt šonedēļ nav bijuši skolēnu grupu apmeklējumi. Žagarkalna pārstāve pauda cerību, ka brīvdienās nebūs tik liels aukstums.

Viņa prognozēja, ka Žagarkalna apmeklētāju skaits varētu pieaugt tikai nākamnedēļ.

Jau vēstīts, ka pēdējās dienās Latvijā ir iestājies aukstums, kas vietām sasniedzis pat -30 grādu atzīmi. Sinoptiķi prognozē, ka nedēļas nogalē gaidāms saulains laiks un aukstums dienas laikā nepārsniegs -20 grādu atzīmi, bet naktīs sals varētu sasniegt pat -33 grādu salu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas